Dżejrosz Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Witam! Zaczynam kolejny warsztat z modelem z Ftf , tym razem nie idzie na żadną przeróbkę . Model już prawie gotowy na kalkomanie: Na razie tyle , kolejna aktualizacja wieczorem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Daj więcej zdjęć i przy lepszym świetle. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Dżejrosz odwrotnie wkleiłeś część z działkiem i km-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2014 Wcześniej tego nie zauważyłem ,ale już poprawiłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 No to teraz już po ptokach Mam 3 takie na warsztacie, właśnie patrzyłem czy nie wkleiłem przypadkiem źle x 3, mam dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Daj więcej zdjęć i przy lepszym świetle. :P Mówisz i masz Trochę odbija światło dzienne ,ale to dlatego ,że został polakierowany. Do washa użyłem jasnej farbki Light Rust Brown od MIGa. Wczoraj kalki , dzisiaj znowu kalki i wash. I jeszcze jedno - zabawa w photobucketcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 No i git ładnie pomalowany, nie zalany farbą, kibicuję. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 przemaluj gaśnicę na właściwy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 (edytowane) przemaluj gaśnicę na właściwy kolor. Poprawię jak najszybciej. Edytowane 1 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Gaśnicę, nie gąsienicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Gaśnicę, nie gąsienicę Ups czytanie ze zrozumienie się kłania - postaram się przemalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Jeżeli reszta jest ok ,a nikt nie zgłasza sprzeciwu to niedługo zajmę się obiciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 W ruch poszedł młotek i dłuto (wyciągnąłem trochę wnioski po obijaniu na KV-2) : I to tyle na razie . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Nikt nic nie powiem na temat obić :(? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Drogi Kubo więc ja się wypowiem. Sama technika jest ok, ale wygląd ostateczny nie tak w 100%. Już tłumaczę o co mi chodzi, zerknij choćby na właz na wieży i zastanów się nad wielkością tych obić, w rzeczywistości miałyby jakieś 30 cm średnicy. Od czego mogły powstać? Od dachowania? Co tam mogło się wydarzyć tak na prawdę? Buty z okuciami, ktoś mógł położyć tam narzędzia etc. Wszystko to spowodowałoby drobne obicia i odpryski, ale nie takie na 30 cm... Daleko nie musisz szukać, tuż obok masz warsztat Gorlocka na jego esdeku obicia wyglądają tak jak powinny, pojazd porządnie omłotkowany, ale wszystko przemyślane z zachowaniem delikatności. Mam nadzieję że nie masz dość mojego zrzędzenia, ale sam pytałeś Oczywiście ,że nie mam dość , jak chce sie nauczyć to ktoś w końcu pozrzędzi . Ale i tak bardzo dziękuje za rade , postaram się je poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 po prostu pamietaj, że milimetr na modelu to ponad 7 centymetrów w realu i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 fajny filmik n.t obić Te obicia nawet fajnie by wyglądały na 1:35... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Oto mała poprawka za pomocą pędzla i wacika z Leveling Thinnerem(ciężko cokolwiek złapać jak model świeci się jak psu jajca): [na dwóch ostatnich zdjęciach widać smugę jest to po prostu przetarcie wacikiem , na którym zszedł lakier ,ale sie tym nie przejmuje] Co do gąbeczki - nie posiadam "elektrycznej" ,ale mam "kuchenną" - kiedyś z niej korzystałem ,ale ta technika nie przypadła mi do gustu, może następnym razem. Dziękuje za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Nie wiem czy w tej skali nie lepiej dać sobie spokój z obijaniem na rzecz olejów. Dodatkowo rdza kolor nie jest najlepszy - osobiście stosuję Vallejo Black Brown German Camo i jestem z niego bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Nie wiem czy w tej skali nie lepiej dać sobie spokój z obijaniem na rzecz olejów. Dodatkowo rdza kolor nie jest najlepszy - osobiście stosuję Vallejo Black Brown German Camo i jestem z niego bardzo zadowolony. Właśnie ja z tego koloru korzystam Możesz rozwinąć kwestie olejów? Chodzi Ci o biedronkę? O obicia olejami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Jakoś rdzy mi się ten kolor wydaje, no ale to może fotki przekazują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Jakoś rdzy mi się ten kolor wydaje, no ale to może fotki przekazują. Wash jest rdzawy wybrałem taki kolor ,żeby tego washa było widać. Możesz rozwinąć kwestię olejów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Chodziło mi o robienie biedronki czy zacieków olejami - efekt jaki uzyskał Gorlice w swoim modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Trzeba było zrobić czarny wash ( lub prawie czarny ) . Popraw go bo teraz wygląda jak by był w boju co najmniej 2 lata i załoga go bardzo nie lubiła. Domaluj jeszcze płytę pod wieżą bo widać podkład . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 jeśli pojazd jest pomalowany w Panzergrau wash musi być sepiowy lub czarny. generalnie wash musi być dostosowany kolorystycznie do kolorów podstawowych modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi