Stojkovic Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2014 W zasadzie, jeśli jest w Dragonie babol w 1:35 to na pewno w innych skalach też bo oni jedynie przeskaloują projekt modelu a nie poprawiają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Wracamy do tematu zmagań z tym modelem. Kalki położone na sidolux, potem satynowy lakier z AK i na to niezawodny wash od MIG-a. Kalki niestety lekko pokazują film, ale to tylko widoczne na zdjęciach. Zresztą poprcujemy z olejami i powinno być lepiej. \ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Nie wiem, ale wydaje mi się ze modulacja miejscami jest za ostra i daje to trochę nienaturalny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Dzięki za komentarz, Wydje mi się, e modulacja ma być nieco widowiskowa bardziej niż realna. Zobaczymy co wyjdzie po nałożeniu olei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 BArdzo mi się odcien koloru podoba jaki jest teraz. Dajesz dalej, tylko go nier styraj za mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Witam, Nie mogę go styrać bo to praktycznie nowe maszyny były. Jedyne co mogło się z nimi dziać to lekkie korozje od słonej wody oceanicznej na pacyfiku i otarcia od transportu. Stan po olejach i zaciekach: Na zdjęciach lekko tło zaszło :/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Moim subiektywnym zdaniem ( na czołach się nie znam) - wygląda elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Podoba mi się i to bardzo , chyba jest to twój najlepszy model według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Jeszcze muszę olejami popracować i zacieki zrobić cieńsze. Jutro postaram się opublikować kolejne zdjęcia z pracy nad modelem, moe już z gęsiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Obiecane zdjęcia już na kompletnych gęsiach. rozjaśniłem farbą olejną brzegi przedniej płyty i fragment wieży za jarzmem działa. Dodatkowo zlikwidowałem część zacieków które były albo a gruba, albo zbyt intensywne jak na nowy w zasadzie pojazd. ślady po paliwie i oleju na tylnej płycie wykonane w zasadzie w podstawowym wymiarze, by nie przesadzić. Model jeszcze przed brudzeniem pigmentami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Teraz dopiero zauważyłem że rączki w kanistrach trochę słabo wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Niestety nabyłem jakiś klon i w zestawie pominięte były rączki, więc część zaaplikowałem z plastikowych zestawów, resztę jako tako podoklejałem. Rącki będą na gotowym modelu zakryte, więc bez obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Malarsko coraz fajniej wygląda. Szkoda, że pozostawiłeś bez korekcji miejsca łączenia połówek wieży i kreski wokół pistol portu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Fajnie:) Eleganckie zacieki, fajnie wybrudziłeś Czym robiłeś zacieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 Malarsko coraz fajniej wygląda. Szkoda, że pozostawiłeś bez korekcji miejsca łączenia połówek wieży i kreski wokół pistol portu. Mea culpa. Nie spojrzałem dokładnie czy tam miał być na gładko łączony element czy szew... Fajnie:) Eleganckie zacieki, fajnie wybrudziłeśCzym robiłeś zacieki? Zacieki to standardowo AK Streaking grime (Zestaw do OD). Z modelem jeszcze walczę co by był gotowy na Jaworzno do oceny na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Września 2014 Autor Share Napisano 4 Września 2014 Po lekkim kurzeniu plażowym. Model gotowy w 95%. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Września 2014 Autor Share Napisano 9 Września 2014 Zapraszam do galerii: viewtopic.php?f=68&t=45278 Dzięki za zaangażowanie w temat i komentarze. Zapraszam do kolejnych warsztatow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi