Grzes Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 No to witamy na naszym niebie nowy typ, czyli ratowniczy śmigłowiec EC-135. Powoli juz chyba mozna zbierać materiały bo smiglaki za niedługo będą u nas. A za oryginałami powinny pójść ich miniatury (ukłon o czujność w strone producentów kalkomanii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Spokojnie, spokojnie, bo chcą zaskarżyć decyzję o wyborze wiatraków do CBA i złożyć doniesienie do prokuratury o machlojach w przetargach. Więc może to trochę potrwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Października 2007 Autor Share Napisano 16 Października 2007 Przecież jestem spokojny Śmieszne to: LPR skarży przetarg na smigłowiec dla LPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Grzes ale mają skrót LPR... Nieświadoma reklama wyborcza jednego ugrupowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Grzes ale mają skrót LPR... Nieświadoma reklama wyborcza jednego ugrupowania... - a co bylo pierwsze ? To raczej ta partia sie podpina... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Października 2007 Autor Share Napisano 17 Października 2007 Czy w okresie ciszy wyborczej śmigłowce LPR-u bedą uziemione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Września 2009 Autor Share Napisano 12 Września 2009 No i sie doczekaliśmy... również na kolejny temat modelarski http://lotniczapolska.pl/Pierwszy-lot-Eurocoptera-LPR,8886 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 A ja u siebie tylko "plemniki" widzę, ale też z przewagą żółci w malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J@kub/100% Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Ma ktoś info gdzie można kupić kalki do tej maszyny ???? Słyszałem że IPMS wypuściła kiedyś zestaw kalek w 1/72 i 1/32 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Tak, drukują to. Musisz się przyczaić na allegro bo robią to od czasu do czasu i rozprowadzają wyłącznie przez allegro. Ew. trzeba do nich napisać i się upomnieć - ja co jakiś czas zaglądam na allegro - czekam aż im się zachce w 72 wydrukować ;P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 To trzeba napisać im, że jest popyt na pewno dodrukują wtedy P.S. Poproszę o cynk gdyby się pojawiły do 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J@kub/100% Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Ok.Ja od początku roku szukam i nic niema na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Miałem okazję porozmawiać dzisiaj z pilotem takiego śmigłowca. Nie jest zachwycony. Ponoć przetarg wygrała Angusta i latało się na nich o wiele lepiej i miały mniejsze zużycie paliwa. Czemu zakupiono te a nie inne? Nie wiadomo (czyli pieniądze). Mamy ich 23 sztuki (a może 22? nie pamiętam). Poprzyglądałem się i - to jest strasznie małe w środku. Leżący pacjent i osoba towarzysząca ledwie mieszczą się - przynajmniej takie jest moje wrażenie Co by nie mówić, to w porównaniu do Mi-2, to jednak całkiem inna historia, jak to określił pilot. Szkoda, że nie miałem aparatu ze sobą. Na całym śmigłowcu jest pełno delikatnych czujników. Niektóre są tak małe, że przechodząc obok, można jez niechcący złamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Czemu zakupiono te a nie inne? Nie wiadomo (czyli pieniądze). http://www.mp.pl/kurier/?aid=34796 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Miałem okazję porozmawiać dzisiaj z pilotem takiego śmigłowca. Nie jest zachwycony. Ponoć przetarg wygrała Angusta i latało się na nich o wiele lepiej i miały mniejsze zużycie paliwa. Czemu zakupiono te a nie inne? Nie wiadomo (czyli pieniądze). Mamy ich 23 sztuki (a może 22? nie pamiętam). Poprzyglądałem się i - to jest strasznie małe w środku. Leżący pacjent i osoba towarzysząca ledwie mieszczą się - przynajmniej takie jest moje wrażenie Co by nie mówić, to w porównaniu do Mi-2, to jednak całkiem inna historia, jak to określił pilot. Szkoda, że nie miałem aparatu ze sobą. Na całym śmigłowcu jest pełno delikatnych czujników. Niektóre są tak małe, że przechodząc obok, można jez niechcący złamać. Gulus- takie same opinie mogę Ci przytoczyć odnośnie Agusty. Małe toto w środku i delikatne. A czy lepiej się latało? Jedna była i się rozbiła... A tak poza konkursem i dla smaczku- dla Agusty Westlanda było wielkim problemem sprostanie wymogowi, aby zamontować na ś-cu dwa reflektory (zgodnie z polskimi wymogami). Oferowali jeden i basta, a wy polaczki musicie się zgodzć. Zresztą musielibyśmy się zgodzić na wiele jeszcze innych rzeczy, którymi nas uszczęśliwiali. Potraktowali nas niczym głodującą Etiopię. Eurocopter jest zdecydowanie lepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Marca 2011 Autor Share Napisano 31 Marca 2011 Jedna była i się rozbiła...cholera, to coś się zagapiłem... Znaczy ta warszawska Agusta LPR rozwalona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 W driebiezgi półtora roku temu: http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,103617,7275658,Niecodzienna_katastrofa_smiglowca_LPR_w_Warszawie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 W lutym tego roku w związku ze szkoleniem strażaków z LPR miałem okazję porozmawiać zarówno z pilotem jak i jednym z latających ratowników. Obaj bardzo chwalili sobie nowe maszyny. Tu fotki http://www.portel.pl/fotka0.php3?id_fot=2023&id_dz=21 a tu artykulik z filmem http://www.portel.pl/artykul.php3?i=48125 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi