Piotr D. Napisano 24 Kwietnia 2006 Share Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam! Forum przeglądam od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz postanowiłem się ujawnić - mając do zaprezentowania model, którym chciałbym się "wkupić" w Waszą społeczność;). Nazywam się Piotrek, mieszkam w szczecinie, studiuję na Akademii Morskiej. Do tej pory zajmowałem się wyłącznie modelarstwem kartonowym (być może kilka osób kojarzy mnie i moje modele z kartonworka) nie licząc modeli które sklejałem w wieku 6-10 lat (generalnie nie pomalowane zlepki części). Jako że czasu na klejenie mam coraz mniej, postanowiłem użyć modeli plastikowych jako swego rodzaju substytutu dla kartonówek. Klei się je łatwiej i szybciej widać efekt pracy... po za tym na warsztacie jakoś tak jak by czyściej ;-) brak wszędobylskich ścinków papieru itp. Jak już wspomniałem na wstępie, pragnę zaprezentować model - ciągnik pół gąsienicowy FAMO. Model został wypuszczony na rynek przez Revella, jest w skali 1/72. Sklejało się go przyjemnie i bezproblemowo, chociaż nieco brakowało mi możliwości modyfikacji modelu jakie daje karton. Model przedstawia pojazd z 11 Dywizji Pancernej na froncie wschodnim - jesień 1941 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 24 Kwietnia 2006 Share Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam Jak dla mnie model b.ładny........ale te siedzenia......czemu tak się błyszczą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 24 Kwietnia 2006 Share Napisano 24 Kwietnia 2006 witojciez.... FAMO.. coś co Tygryski baardzo lubią. Modelik przyjemnie wygląda w kilku miejscach wylazły na fotkach ślady po łaczeniu form ale w końcu to '72 więc nie będę się czepiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 24 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2006 Siedzenia się błyszczą... bo pociągnąłem je lakierem matowym Jak widać w jego matowość można powątpiewać... mam nauczkę, żeby więcej go nie używać... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 24 Kwietnia 2006 Share Napisano 24 Kwietnia 2006 Czyżby Pactra A48 ??? Też go mam............jak za dużą warstwe się położy to wychodzi połysk może trzeba go rozcieńczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 24 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2006 Revell matt, numerek 2 o ile się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeX Napisano 24 Kwietnia 2006 Share Napisano 24 Kwietnia 2006 Model jak na pierwszy plastik, bardzo ładny. Tylko widać elementy łączenia form, np na beczce. Mógłbyś też troszkę bardziej rozcieńczać farbę. No i widać, że malujesz pędzlem, BRAWO Jeszcze raz, model mi się podoba i czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 24 Kwietnia 2006 Share Napisano 24 Kwietnia 2006 Cześć hartmann! Miło Cię widzieć - wcześniej miałem wrażenie, że Cię na liście użytkowników widziałem... Teraz mam pewność. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 24 Kwietnia 2006 Share Napisano 24 Kwietnia 2006 modelik fajny - tylko kalki strasznie się świecą. brakowało mi możliwości modyfikacji modelu jakie daje karton. eee, wydaje Ci się. wszystko kwestią praktyki. śmiem twierdzić, że plastik daje większe możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 24 Kwietnia 2006 Share Napisano 24 Kwietnia 2006 śmiem twierdzić, że plastik daje większe możliwości zgodze sie z tym, mozna dożucic cos swojego albo dokupic jakąś konwersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Kwietnia 2006 Share Napisano 24 Kwietnia 2006 Spokojnie Panowie, czy to plastik, żywica, blaszki, czy karton i tak wszystko jest w ręku tego, co chce robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 24 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2006 Ja i tak zostanę przy swoim;-) Wg mnie plastiki są lepsze w 2 aspektach: 1. Nikt nam nie narzuca konkretnego malowania 2. Zgodność z oryginałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam,ładny modelik,jeśli chodzi o kalkomanię możesz spróbować przetrzeć ją matowym kolorem-np.piaskowym,bronzem-powinny przestac się błyszczeć,a przy okazji byłaby imitacja przykurzenia pojazdu.Pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Dowód na to, że wziąłem sobie waszą krytykę do serca;-) Usunięte ślady łączenia form na skrzyni ładunkowej i beczce. Kalkomanię spróbuję jeszcze przybrudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi