Adam 40 Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Tygrysek zrobiony prosto z pudelka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie te świecące się jak neon kalkomanie. Model skleiłeś bardzo schludnie. Malowanie i detale też wygląda całkiem do rzeczy. Jak dla mnie jest trochę zbyt czysty, ale to tylko moja opinia Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Wszystko ogólnie w porządku ale ta sterylna czystość!!.................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam 40 Napisano 18 Października 2007 Autor Share Napisano 18 Października 2007 Wszystko ogólnie w porządku ale ta sterylna czystość!!.................... Moje modele maja delikatny wasch i suchy pędzel. Po prostu nie lubię przesadzać . Co do kalek to teraz zmieniłem metodę i już jest lepiej. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Mi się bardzo podoba, ale pokaż że to nie delikatne coś, tylko potężny Tygrys Królewski. Ja bym trochę jeszcze zaostrzył wash, przybrudził jeszcze gąsienice, te kropki w kamuflażu ambush trochę ci nie wyszły i tak jak mówili moi przedmówcy kalki się błyszczą ale wszystko można jeszcze poprawić. ocena; -5/6 pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunspot Napisano 19 Października 2007 Share Napisano 19 Października 2007 Zrób to co mówili koledzy a model będzie świetny. Dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Kalkomania świeci się jak ...., ale być może to wina flasha w aparacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 Model bardzo ładny Ja też lubię sterylność bo jakoś mnie nie pasjonują te wszystkie brudasy na które położono wash i weathering. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 Model ładnie sklejony. Ale model "czysty" jest dużo łatwiej wykonać. I nie chodzi o to żeby był "brudasem", tylko żeby wyglądał "jak prawdziwy", a nie jak pomalowany aerografem plastikowy model w skali 1-35 :-))) Odtworzenie śladów eksploatacji to ogromna wiedza, pomysłowość i zabawa . Zawsze myślałem, że właśnie po TO skleja sie pancerke :-)). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 Chodzi mi tylko o to że niektórzy przesadzają z washem i weatheringiem i efekt wychodzi wtedy odwrotny od zamierzonego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 Częściowo się z Tobą zgodzę Hiena, bo średnia żywotność czołgów niemieckich na przykład to były około 2 miesiące. Niektórzy faktycznie przesadzają z rdzą, odpryskami, ale fakt faktem, że model lepiej tak wygląda. Jeżeli ktoś woli czołgi prosto z fabryki to jego sprawa, ale moim zdaniem wygląda taki czołg jak plastikowa zabawka, trochę weatheringu zawsze nadaje mu innych kształtów, że nie wspomnę o washu i pigmentach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 Każdy robi modele tak jak lubi jak mu pasuje to co większość ludzi robi jest to przesada (dużo odprysów rdza zmatowienie lakier....) z drugiej strony wygląda to bardzo dobrze ukazuje w pełni model....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Kalki na tym etapie można jeszcze poprawić - dajesz Sidolux, nawet nie na cały model ale na pole nieco wieksze niż kalki, potem pokrywasz model delikatnym filtrem, rozrzedzonym (już jest zmatowione, kalki nie błyszczą) kosmetyka i jest git. Co do matowosci modeli, niektórzy przesadzają, wiele pojazdów w wymiku dziłań wojennych miało farbe lekko błyszczącą, przykurzoną. Nie wszędzie był kurz, pył i palące słońce non stop. Choćby pojazd działający w kilku dniowym deszczu nie mógł być matowy ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolll Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Bardzo ładny ''kociak'' tylko się trochę kalki błyszczą ale....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Tak jak wspomnieli poprzednicy, ładnie, ale za czysto. I jeszcze jedno. Postaraj się wklejać zdjęcia jedno pod drugim, a nie obok, bo strona się rozjeżdża i cieżko się takie coś czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Przede wszystkim zamieść inaczej te zdjęcia, mam duży panoramiczny monitor, mimo to muszę przewinąć ekran w prawo dwa razy:neutral: Model ładnie czysto sklejony i pomalowany i tyle. Kalki na tym etapie można jeszcze poprawić - dajesz Sidolux Sidolux kolego to się kładzie pod kalki, teraz to g.. da, nadal będą srebrzyć. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi