bazylms Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 A stary to ja już i tak jestem, he, he. Nie znaczy to jednak że nie idę za trendem. Ale Bieber'a nie słucham żeby było jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 A stary to ja już i tak jestem, he, he. Nie znaczy to jednak że nie idę za trendem. Ale Bieber'a nie słucham żeby było jasne. To się chwali! Back in black choć lepiej jakby model był stairway to heaven Zamiast się starzć to męcz to swoje pierwszowojenne pudło Swoja drogą wyjdzie na pewno kaszana ale tak to bywa jak się pierwszy raz coś testuje. Zobaczymy jutro jak przeschnie farba, to się zamaskuje i położy z cieniowaniem plamy dunkelgelba. Za pierwszym razem się pospieszyłem i w jednym miejscu maska mi ściągnęła połowę plamy z podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Spoko, będzie dobrze - wierzę w ciebie. Jak dobrze pójdzie to mi się ten szajs uda poskładać do końca tygodnia. A potem już tylko malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Widzę ze koledzy maja dobre gusta muzyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 O niebo lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 4 Września 2014 Autor Share Napisano 4 Września 2014 Mam nadzieję, że cokolwiek widać na tych beznadziejnych zdjęciach. Układ plam wyszedł zdecydowanie bliżej tego co chciałem od początku no a cieniowanie... no cóż Pozostaje wyretuszować wieże położyć filtry i niedługo powinien być kolejny update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Cieniowanie bardzo fajne tylko dość delikatne i prawdopodobnie w większości zginie Ci po dalszych zabiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pho Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Fajnie Ci to wyszło, zdjęcia fakt kijowe ale może tym razem model będzie w realu prezentował się zacnie a na zdjęciach ... Skończ waść ta vałke do końca urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Jest lepiej. Poprzednio ten żółty na wieży wydawało mi się przytłoczony przez tą zieleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pho Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Widziałem i dotykałem te friule, wyszły pierwsza klasa, ogólnie chyba pierwszy twój model wyglądający lepiej w realu niż na zdjęciach, przynajmniej do tej pory. Weź go skończ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Hmmm... kopę lat? Z okazji, że bardzo długo mnie nie było wiadomości kilka: -jeszcze żyję -model po malowaniu gunze... schnął mi z dobre 2 miesiące... -gdzieś jest odcisk palca jak go złapałem tydzień po malowaniu -aparat canon a620, który służył mi jakieś 10 lat zdechł gdzieś w styczniu -upierdliwy kręgosłup coraz bardziej mi przypomina, że czas skończyć modelarstwo i przejść na zabawkarstwo -nabyłem po jakimś czasie oszczędzania nowego cyfraka. -próbowałem odtworzyć na podwoziu coś co przypomina efekt na pewnym modelu, który kiedyś ukończyłem na tym forum (aufklarungspanzer38t italeri) -jako, że zapomniałem co nieco z modelarstwa, wyszła kompletna klapa i trzeba będzie to jakoś zakryć pigmentami -to co widać na górnych partiach kadłuba, to efekt maltretowania innego modelu, który się robi po partyzancku z boku(galeria wkrótce czyli za jakieś 5-6 miesięcy ) Balans bieli:żarówka Balans bieli: balans użyszkodnika Prawdziwy kolor to coś pomiędzy jednym a drugim. Nawet jakbym się zesrał nie potrafię uzyskać właściwego balansu. Modele bez farby można cykać bez problemu... No to reszta zdjęć podratowanych nieco dzięki pomocy infranview. Kontynuacja maltretowania gnojówką już wkrótce. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Dość ładnie to mazianie olejami wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Sierpnia 2015 Share Napisano 22 Sierpnia 2015 Nie ma lipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Można to prysnąć błyszczącym lakierem gunze? Czy trzeba czekać aż oleje wyschną na wiór? Choć słyszałem, że olejna nigdy nie wysycha do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 15 Lipca 2016 Autor Share Napisano 15 Lipca 2016 Długo się zabierałem za odkopanie tej sromotnej klęski. Ale stało się i po kolejnym myciu farby model zmierza ku, miejmy nadzieję, szczęśliwemu końcowi. Rozwiązałem wreszcie problem z lakierem. Przyczyna była zupełnie gdzie indziej. Zasrana benzyna lakowa powodowała te smużenie i dziwne reakcje na modelu. Nie pomagały proporcje, ciśnienie w kompresorze, warunki pogodowe, szamańskie obrzędy i błogosławieństwa Kaczyńskiego. Przez przypadek odkryłem, że sama benzyna lakowa położona na polakierowany model powoduje białe smugi. Wykonałem więc szybki test na hanomagu i białych smug brak a pryskałem w tym samym czasie 3 modele więc skoro tylko ten jeden wyszedł to musi działać! Poza tym ten lakier bardzo nie lubi wilgoci więc kontakt z wodą powoduje podobne efekty. Skoro wylałem już swoje żale to poniżej obiekty. VK SPers i ostatni zakończony sukcesem. Pewnie Was to rozbawi ale po uzyskaniu pozytywnego rezultatu prawie się porzygałem ze szczęścia. Tyle czasu szukałem nie tam gdzie trzeba, zabijając po drodze sporo swoich prac. Nawet jak się robi słabe modele, to taka niespodzianka na sam koniec prac zawsze sprawiała ogromną przykrość. Więc poniżej kolejne i tym razem już chyba ostatnie nowe życie VK. Testowałem przy okazji nowy dla mnie sposób maskowania przy pomocy sprytnej plasteliny. W towarzystwie przyszywanego brata Jak przeżyję kawalerski kumpla w Czechach to będzie kolejna aktualizacja. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 No to 3mam kciuki, za Ciebie, za Pana młodego i za kolejne wcielenie modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 Dzięki Postaram sie wrócić w jednym kawałku. Najgorsze,że jutro prawie prosto do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 No to teraz już chyba dobrniesz do końca. Ten efekt ciemniejszej otoczki wokół mamo to zamierzony czy wyszedł przypadkowo? Tak czy inaczej bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi