Solo Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Przymierzam się powoli do zrobienia pięknego F-111 w skali 1:48. Myślę o wersji A, D lub E. Model której firmy warto wziąć pod uwagę, z dostępnych na rynku? Hobby Boss? Academy? O HB czytałem, że np. wersja A ma sporo błędów merytorycznych (nie jest to dla mnie jakaś duża wada), natomiast nie wiem nic o jakości tych modeli. O Academy wiem jeszcze mniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukuruźnik Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Kupiłem ostatnio HB, EF-111 Raven, wersję walki elektronicznej powstałej z przebudowy F-111A. Piękny, wielki model. W zestawie silniki, które można wyeksponować jak się trochę pobawić z otwieraniem. Nie wiem ile ma błędów merytorycznych, ale na 100% wygląda jak F-111. Proponuję brać zanim będzie za późno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 (edited) HB - jak zwykle - skopal totalnie wiatrochron. Dla mnie taki blad dyskwalifikuje model; wiele wybaczam, nitow nie licze, ale takie cos wola o pomste do nieba. Vacu Squadrona, przeznaczone chyba do Academy, ale widzialem w necie kilka implantacji do HB, w porownaniu z chinskim wiatrochronem Edited August 18, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted August 18, 2014 Author Share Posted August 18, 2014 A konkretniej coś zdradzisz? Bo tak na oko, to wiatrochron przypomina ten w oryginale. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
young Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Ty Solo, powoli zaczynam rozumieć o co chodzi userom na nPWM... Sklejasz modele i naprawdę nie widzisz różnicy? Jak stała część jest wypukła? Academy miałem lata temu. Rozmyte linie podziału, brak detali. Jak się wpakowało żywicę wszędzie, jakoś to wyglądało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted August 18, 2014 Author Share Posted August 18, 2014 Nie o wypukłość raczej chodzi, a o długość, z tym ostatnim zgadzam się, różnica jest znacząca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukuruźnik Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Panowie, nie ma co drzeć szat. Da się prawdopodobnie ten wiatrochron wyprowadzić. Trochę szlifu, nowe ramy, sidolux i jeszcze będzie pięknie. Przynajmniej ja mam taki plan wobec Ravena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 Calkiem swiezy HB z squadronowskim vacu wiatrochronem. http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234944251-hobbyboss-f-111-operation-eldorado-canyon/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Jak oceniasz- jak problematyczne bedzie wszczepienie squadrona? Trzeba mieć na uwadze, ze po spaleniu tematu przez HB nic innego w ciagu dekady sie nie pojawi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Thx : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Dyskusja na maksa... Gdzie te czasy kiedy modelarz oszlifował wiatrochron do właściwego kształtu i sobie wytłoczył... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted August 22, 2014 Share Posted August 22, 2014 Dyskusja na maksa... Gdzie te czasy kiedy modelarz oszlifował wiatrochron do właściwego kształtu i sobie wytłoczył... Żeś się merytorycznie dołożył do dyskusji, po prostu dech zapiera... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts