Solo Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Przymierzam się powoli do zrobienia pięknego F-111 w skali 1:48. Myślę o wersji A, D lub E. Model której firmy warto wziąć pod uwagę, z dostępnych na rynku? Hobby Boss? Academy? O HB czytałem, że np. wersja A ma sporo błędów merytorycznych (nie jest to dla mnie jakaś duża wada), natomiast nie wiem nic o jakości tych modeli. O Academy wiem jeszcze mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Kupiłem ostatnio HB, EF-111 Raven, wersję walki elektronicznej powstałej z przebudowy F-111A. Piękny, wielki model. W zestawie silniki, które można wyeksponować jak się trochę pobawić z otwieraniem. Nie wiem ile ma błędów merytorycznych, ale na 100% wygląda jak F-111. Proponuję brać zanim będzie za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) HB - jak zwykle - skopal totalnie wiatrochron. Dla mnie taki blad dyskwalifikuje model; wiele wybaczam, nitow nie licze, ale takie cos wola o pomste do nieba. Vacu Squadrona, przeznaczone chyba do Academy, ale widzialem w necie kilka implantacji do HB, w porownaniu z chinskim wiatrochronem Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2014 A konkretniej coś zdradzisz? Bo tak na oko, to wiatrochron przypomina ten w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Ty Solo, powoli zaczynam rozumieć o co chodzi userom na nPWM... Sklejasz modele i naprawdę nie widzisz różnicy? Jak stała część jest wypukła? Academy miałem lata temu. Rozmyte linie podziału, brak detali. Jak się wpakowało żywicę wszędzie, jakoś to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Nie o wypukłość raczej chodzi, a o długość, z tym ostatnim zgadzam się, różnica jest znacząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 19 Sierpnia 2014 Share Napisano 19 Sierpnia 2014 Panowie, nie ma co drzeć szat. Da się prawdopodobnie ten wiatrochron wyprowadzić. Trochę szlifu, nowe ramy, sidolux i jeszcze będzie pięknie. Przynajmniej ja mam taki plan wobec Ravena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Calkiem swiezy HB z squadronowskim vacu wiatrochronem. http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234944251-hobbyboss-f-111-operation-eldorado-canyon/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Jak oceniasz- jak problematyczne bedzie wszczepienie squadrona? Trzeba mieć na uwadze, ze po spaleniu tematu przez HB nic innego w ciagu dekady sie nie pojawi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Thx : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Dyskusja na maksa... Gdzie te czasy kiedy modelarz oszlifował wiatrochron do właściwego kształtu i sobie wytłoczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Dyskusja na maksa... Gdzie te czasy kiedy modelarz oszlifował wiatrochron do właściwego kształtu i sobie wytłoczył... Żeś się merytorycznie dołożył do dyskusji, po prostu dech zapiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi