Solo Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Od jakiegoś czasu mam ochotę zrobić model tego samolotu, ale z tego co zdążyłem się zorientować, w skali 1:48 tego modelu w sensownej wersji raczej łatwo nie jest kupić. Są dostępne wersje treningowe, albo wersja izraelska samolotu, ale nie ma bojowej wersji amerykańskiej. Do kupienia jest za psie pieniądze wersja Hasegawy A-4E/F "Top Gun" w malowaniu żółto-brązowo-zielonym (to chyba jakieś stosunkowo nowe wydanie modelu, z zeszłego roku), jednak to też wersja szkoleniowa, nieuzbrojona. Czy ten model warto kupić i dozbroić własnym sumptem? Bardzo podoba mi się jego malowanie, ale nie wiem czy w tej wersji kamuflażu amerykańskie maszyny przenosiły jakieś uzbrojenie, a jeśli tak to jakie? Reasumując: czy warto kupić ten model Hasy i zrobić z niego wersję bojową? Czy ewentualnie zmienić malowanie i kalki (o ile jakieś są, bo z tym tez krucho jak pobieżnie sprawdziłem) i dopiero wtedy zrobić z niego "mordercę"? Ideałem byłaby wersja malowania pustynna, jak na tych, niedostępnych już kalkach: Dodam jeszcze, że wolałbym nie robić go w szarym malowaniu, chyba że w kamuflażu szaro-szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Zawsze możesz zrobić wersję argentyńską z Falkandów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Ja się nie znam, ale jednostki agresorów na mój rozum udają agresorów w walkach A-A, a nie latają z bombami... Chcesz zrobić obwieszonego i w pustynnym kamo, to nie rozumiem czemu nie Izraelczyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Nie mówię, że musi być pustynny kamuflaż. Zależy mi tylko na jakimkolwiek kamuflażu, żeby nie był jednolicie szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 żeby nie był jednolicie szary. to raczej niewielki wybór, jak wybierzesz wer. M to może coś znajdziesz. No ale E/F z dołu były białe to tak całkiem szaro to nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Na PWM znajomy skierował mnie w stronę australijskich maszyn. I chyba się skuszę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Jednolicie szarych Skyhawków to nie kojarzę... Ale może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dranio Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Może chodzi o A/OA-4M z późnego okresu eksploatacji, które były w dwóch podobnych do siebie odcieniach szarości? dranio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Może chodzi o A/OA-4M z późnego okresu eksploatacji, które były w dwóch podobnych do siebie odcieniach szarości? dranio Może, jednakże nadal nie jest to jednolity szary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi