JavrovX Napisano 15 Września 2014 Autor Share Napisano 15 Września 2014 Dziś znalazłem chwilkę na zrobienie potworkowi kilku zdjęć ukazujących postęp w pracach. Najpierw wrzucam zdjęcie, na którym bazuje: Jak dla mnie jeden z ciekawszych wariantów, z uwagi na amerykańskie gąski i zielony kolor malowania. Nieźle prezentuje się również brudzenie podwozia A teraz to, co wykonałem na dniach... Gdzieś mi przepadł jeden uchwyt do skrzyni bocznej, co spowodowało nieumiarkowany wzrost ciśnienia krwi Wszelkie bambetle są składowane oddzielnie więc na pojeździe nie ma KM 0.50 cal, czy kanistrów z paliwem. To dojdzie w trakcie malowania. Kilka rzeczy jak koła, podstawa wieży, czy wieżyczka dowódcy będą jeszcze szlifowane papierem P1200 i P2400. Zrobiłem również otwory ulgowe w kołach napędowych, co podniesie trochę walory modelu. Jedyne co mam sobie do zarzucenia na chwilę obecną to wykonanie wyrzutni granatów... w rzeczywistości wyglądają zupełnie inaczej i są zamontowane w trochę innym miejscu. W sumie ot musiałbym je wykoanc od podstaw, a to wykracza na razie poza moje możliwości modelarskie/czasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Ta folia na lufie trochę słabo wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JavrovX Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 W takim przypadku, co zrobić żeby to poprawić? Bo folia nie jest przymocowana na stałe:cool: Na razie przymierzam do tego kołnierza termicznego, więc każde rady mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Ale ten Magach ze zdjęcia nie jest zielony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JavrovX Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 To nie jest zieleń? Wydawało mi się, że to malowanie szarozielone, tylko czołg uwalony jest niemiłosiernie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Ten izraelski specyficzny kolor czasem na zdjęciach podchodzi pod zielonkawy, kwestia oświetlenia. Ale zdarzają się Magachy z oryginalnie pomalowanymi na zielono amerykańskimi częściami zamiennymi np. koła, lampy. Może warto coś takiego zastosować? (przynajmniej ja na swoim Magachu zamierzam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JavrovX Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 Jak uzyskać taki kolor? Co do tych dwóch ostatnich zdjęć te czołgi są w wersji Gal, ale kolor wydaje się być podobny. A i jak zrobić ten kołnierz termiczny?(ten ze zdjęcia kilka postów niżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Najlepiej użyć akrylowego Model Mastera o n-rze 4814 i nazwie "Israeli Armor Sand Grey". Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JavrovX Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 A ten może być? http://www.mojehobby.pl/products/2138-Israel-Armor-Sand-Gray-Flat.html W ten weekend złoże gąski i potem malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Wygląda że to ten. Na żydowskiej pancerce to ja się nie za bardzo znam, ale z Model Mastera używam kolorów do malowania pustynnego pojazdów US Army ,Armii brytyjskiej czy US Army Helodrab ( do malowania śmigłowców) farby są super(można malować bez podkładu zarówno plastik jak i blaszki oraz lufy aluminowe) kolory autentyczne( opisane FS) nie jakieś podobne, więc poleciłem przez analogię,mam nadzieję że się nada.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JavrovX Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 W końcu chyba po to tą serię robili. Dzięki za pomoc, mam nadzieję, że mimo tego nie spartolę tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi