K_Mazur Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Witam kolegów. Chciałem wam zaprezentować model śmigłowca mi-24, popełniłem go już jakiś czas temu i dopiero teraz zdecydowałem sie go pokazać tu na forum. Model sprawiał mi dużo kłopotu, bo raz mi upadł, raz musiałem zmywać całe kamo i ogólnie zawsze cos musiało mi się przydarzyć ale wiele mnie on nauczył. Okopcenia mi nie wyszły, szklarnia też nie za czysta, okopcenia na żywo wyglądają troszke lepiej. Cały czas sie ucze i następny model mam nadzieje ze bedzie jeszcze lepszy. Do modelu zużyłem tylko blaszki do kokpitu, panele i i poszycie do fotela. Malowany był humbrolami, mieszanie farb to byl koszmar, żeby dobrać odpowiedni kolor, co jeszcze mogę powiedzieć ? Troche źle powyginałem wirnik z tego co widze. I dopiero robiąc zdjecia zauważylem ze po konkursie w Radomiu brakuje mi rurki pitota i i wycieraczki z przodu nieźlodejść do tego na spokojnie i to dorobic. ej nerwicy dostalem ale teraz trza podejść do tego na spokojnie i to dorobić. created by picasa2html.com i tu jedno zdjęcie na potwierdzenie ze rurka pitota byłą i wycieraczka też (zdjecie z sesji gdzie smigło było totalnie skopane ale potem juz je poprawilem ) created by picasa2html.com I mam pytanko, ma może ktoś z forumowiczów jakieś publikacje\monografie\zdjecia o spitfire IXc i mógłby się z nimi podzielić? mam w planach ambitny projekt i potrzebuje dużo zdjęć i informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uri9 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 ŁADNY MODEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Model niczego sobie i malowanie fajne .....jednak mam jedno ale-wirnik za wysoko nad kadłubem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Masz dobre podejscie do detali i malowania, niestety szwankuje tak podstawowa sprawa, jak geometria. Przyjrzyj sie zdjeciom, nawet zasobniki przykleiles nierowno, nie mowiac o podwoziu. Elementarne bledy, proste do naprawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 20 Listopada 2014 Share Napisano 20 Listopada 2014 Plus za ugięcie płatów wirnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 Mi się rzuciło w oczy to że za wydechem jest spore okopcenie ale już sam wydech w środku jest czysty. Czy oby na pewno tak powinno być? Ogólnie spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Listopada 2014 Share Napisano 22 Listopada 2014 Mi się rzuciło w oczy to że za wydechem jest spore okopcenie ale już sam wydech w środku jest czysty. Ja bym do tego dodał, że w porównaniu z tak mocnym okopceniem, cały śmiglak jest nieproporcjonalnie czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi