Bregowaty Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Witam. Najmniejszy model jaki zrobiłem.Kolory są za jasne ale lepsze mi nie wychodziły. Zdjęcia wielkości tego olbrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Malowałeś go plakatówkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bregowaty Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 Nie akrylami a co za bardzo są jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Fajnie że wybrałeś model polskiego wozu bojowego Co do malowania... Powinieneś przed malowaniem dokładnie wymieszać zawartość puszki bo potem wychodzi właśnie takie coś jak u Ciebie... Poza tym pod akryle najlepiej jest dać jakiś podkład. Wtedy farba lepiej "siada". No i najważniejsze - malujemy zawsze kilka cienkich warstw. Bo jak nałożymy za dużo farby to zalejemy detale albo farba zacznie się "ślizgać" i wyjdzie Nam efekt taki jak u Ciebie. Zajrzyj koniecznie do tego wątku http://www.modelwork.pl/viewforum.php?f=104 i poczytaj sobie na temat malowania,mieszania i rozcieńczania farb itd. Tylko się przypadkiem nie zrażaj! Następny model i kolejne będą Ci wychodzić coraz lepiej. I pamiętaj o 2 starych przysłowiach - "Trening czyni mistrza" oraz "Tylko ten się nie myli który nic nie robi" Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 , sorki ale inaczej nie mogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Faktycznie te trzy ostatnie maleństwa nie wyszły Ci najlepiej ale widziałem Twój pierwszy prezentowany model w "35" i wyglądał zdecydowanie lepiej. Te modele z "FtF" w 1:72 to moim zdaniem nie najlepszy wybór na szlifowanie umiejętności modelarskich, aby ładnie pomalować takie maleństwa trzeba już mieć pewne doświadczenie. Sugerowałbym na początek jakieś większe (skala 1:35 lub 1:48) dobrze spasowane, a jednocześnie nie drogie modele - np. jakaś stara Tamiya, Academy, może Italeri czy Hobby Boss - w cenie dwóch-trzech szkrabów z "FtF-a" masz jeden fajny i większy model na którym możesz doskonalić Swe umiejętności. Słuchaj dobrych rad kolegów (jak powyżej Christophorus21) przeglądaj poradniki, czytaj i zakładaj warsztaty i nie zrażaj się ale pracuj dalej Pozdrawiam i powodzenia. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Jeszcze wiele pracy przed tobą Bierz się za kolejny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Czym Ty malujesz te Twoje modele? Zamordowałeś fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Powtórzę się, zacznij czysto sklejać, malowania pozostaw na później. Jeżeli chodzi o kolory, to są one od czapy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Zamordowałeś fajny model. Z przykrośćią się zgodzę.Ale człowiek na błędach się uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Ostatnie zdjęcie jest klimatyczne ;) Przydałby się wash żeby wydobyć krawędzie i nadać bryle trochę przestrzenności. Polecałbym również do malowania aerograf aniżeli pędzle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Przy takich szkrabach pędzle nie są złym rozwiązaniem. Błędem jest używanie byle jakich pędzli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Zauważyłem jeszcze ,że na gąsienicach widnieją plamy z farby kamuflażu.Więc postaraj się dokładniej malować gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bregowaty Napisano 18 Października 2014 Autor Share Napisano 18 Października 2014 Co ja mam właściwie napisać że nie umiem malować modeli czy co bo nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 Nikt nie wmawia Ci że nie umiesz malować. Koledzy wymieniają tylko błędy które popełniłeś. Nie zrażaj się krytyką tylko przy następnym modelu postaraj się trochę bardziej. Jakimi farbami malowałeś ten model? Jakimi pędzelkami. Czy dobrze rozmieszałeś farbę przed malowaniem czy po prostu otworzyłeś słoiczek i malowałeś? Ile warstw farby położyłeś? No i nie bój się założyć warsztatu następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bregowaty Napisano 18 Października 2014 Autor Share Napisano 18 Października 2014 Co to farb to są w pierwszym moim modelu -http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=44630&p=658886&hilit=250+tamiya#p658886Nie mieszałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi