Skocz do zawartości

F-16C blk 52+ Tigermeet 2011 1:48 Hasegawa + Aires

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dokleiłem do AGM-154 biżuterię. Podoba mi się w takiej kolorystyce, aż żal malować ;)

qd66fjn.jpg

Blaszki przeszlifowałem przed malowaniem papierem 800, żeby podkład się lepiej trzymał. ArmaHobby stosuje mosiądz do swoich fototrawionek. W tym przypadku jest to bardzo wygodne, mosiądz jest znacznie bardziej sztywny, niż miedź i na takie lotki nadaj się idealnie.

Napisano

Bardzo proszę.

Pierścień przy kadłubie: Najpierw Surfacer, po wyschnięciu przepolerowałem filcem. Potem 2-3 warstwy mocno rozcieńczonej olejnej czarnej. Akrylowego glossu nie potrafię położyć na taki błysk, jak mi to wychodzi z olejną. Jak olejna dobrze doschnie (dla glossu 2-3 dni), maluję Super Stainless Gunze. Na koniec wycieniowanie Alclad burnt sepia i burnt blue.

Łopatki dyszy: Surfacer, filc, a potem Jet Exhaust Model Master. Zamaskowałem potem osłabioną taśmą i prysnąłem chyba C008 albo jakimś innym.

Wewnętrzny element: Na zewnątrz jest Surfacer, Model Master Titianium + Magnesium i przecierka suchym pędzlem Steel. Od wewnątrz biały półmat, lakier błyszczący, ciemny wash, lakier matowy i brudzenie cieniami Tamki.

Blaszkę pomalowałem beżowym matowym i dobrudziłem cieniami Tamki.

Napisano
Zamaskowałem potem osłabioną taśmą i prysnąłem chyba C008 albo jakimś innym.

Nie bardzo rozumiem: poleciałeś sreberkiem na warstwie Jet Exhaust?

• 7 months later...
Napisano

Witam.

Od dłuższego czasu męczyłem się z wykonaniem wyrzutników flar i dipoli. Niestety nic nie wymęczyłem poza brzydkimi dziurami w kadłubie. Udało się niedawno zamówić fototrawione chaffsy, więc może w końcu uda mi się zamknąć kadłub.

mmyD8K6.jpg

1gs58PN.jpg

I rzut oka na kokpit.

kJjiVFq.jpg

Pozdrawiam,

Adam

Napisano

No właśnie na bawarskie zabytki motoryzacji się napaliłem, bo Edek poskąpił żywicy w Brassinie. Przydałby się kołpak i chłodnice z siatkami.

Napisano

Od amura kupowałem kiedyś bezpośrednio blaszki do F-14. Transakcja odbyła się przez maila i nie było problemu. Tych Chaffs już nie produkuje i znalazłem jakiś ruski sklep z ostatnimi 4 sztukami w całym internecie ;) Problem polegał na tym, że nie było angielskiej wersji sklepu i płatności kartą ani paypalem.

Te dziury mam sporo za duże, będę musiał całą okolicę wymienić na polistyren, bo rzeźbić w tym co jest teraz nie ma już sensu.

1) te kratki pod kabina co dyskutwałiśmy kiedyś jak zrobic - masz złe. D ma inne niż C - tylkio 3 przegródki a nie 5 i każda pod innym kątem, popatrz na zdjęcia naszych D

2) Polskie 16tki mają zupełnie nietypowe mocowanie świateł na wlocie powietrza - tam są takie charakterystyczne kwadratowe łatki i inne mocowanie podstaw świateł pozycjnych niż elementy pudełkowe. Popztrz na dobre zdjęcia tam to widać.

Sprawdzę jedno i drugie. Kadłub nie sklejony, więc może tą kratkę wymienię.

Napisano

A możesz pomóc jeszcze trochę? Masz jakieś zdjęcie od spodu na którym widać tą łatę?

BCIOooH.jpg

Podstawa światła pozycyjnego wygląda u mnie tak

SH106657.jpg

Przyglądałem się temu elementowi przed wykonaniem i szczerze mówiąc nie zauważyłem tej dodatkowej kwadratowej łaty. Jest słabo widoczna i chyba nie będę jej dorabiał. Ta pod wlotem jest za to dosyć wyraźna. Kratę też raczej poprawię, dzięki za zdjęcie.

Napisano

Dzięki za zwrócenie uwagi na tą linię. Smialus też wysłał fajne zdjęcia, ładnie widać jak się spód brudzi. U mnie ta blaszka pod światłami jest tylko z grubsza podobna, chyba ją zerwę i zrobię w corelu ;)

• 3 months later...