Solo Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 O jacie, te pylony wyszły kapitalnie. Jak żywe Tamki. Co do dyszy, to proszę o szczegółową recepturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 Dokleiłem do AGM-154 biżuterię. Podoba mi się w takiej kolorystyce, aż żal malować ;) Blaszki przeszlifowałem przed malowaniem papierem 800, żeby podkład się lepiej trzymał. ArmaHobby stosuje mosiądz do swoich fototrawionek. W tym przypadku jest to bardzo wygodne, mosiądz jest znacznie bardziej sztywny, niż miedź i na takie lotki nadaj się idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 A co z przepisem o który prosiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 Bardzo proszę. Pierścień przy kadłubie: Najpierw Surfacer, po wyschnięciu przepolerowałem filcem. Potem 2-3 warstwy mocno rozcieńczonej olejnej czarnej. Akrylowego glossu nie potrafię położyć na taki błysk, jak mi to wychodzi z olejną. Jak olejna dobrze doschnie (dla glossu 2-3 dni), maluję Super Stainless Gunze. Na koniec wycieniowanie Alclad burnt sepia i burnt blue. Łopatki dyszy: Surfacer, filc, a potem Jet Exhaust Model Master. Zamaskowałem potem osłabioną taśmą i prysnąłem chyba C008 albo jakimś innym. Wewnętrzny element: Na zewnątrz jest Surfacer, Model Master Titianium + Magnesium i przecierka suchym pędzlem Steel. Od wewnątrz biały półmat, lakier błyszczący, ciemny wash, lakier matowy i brudzenie cieniami Tamki. Blaszkę pomalowałem beżowym matowym i dobrudziłem cieniami Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Zamaskowałem potem osłabioną taśmą i prysnąłem chyba C008 albo jakimś innym. Nie bardzo rozumiem: poleciałeś sreberkiem na warstwie Jet Exhaust? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Ale po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 No bo pod łopatkami jest taki srebrny wąski pierścień. To jest jeden element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2016 Witam. Od dłuższego czasu męczyłem się z wykonaniem wyrzutników flar i dipoli. Niestety nic nie wymęczyłem poza brzydkimi dziurami w kadłubie. Udało się niedawno zamówić fototrawione chaffsy, więc może w końcu uda mi się zamknąć kadłub. I rzut oka na kokpit. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Kwietnia 2016 Share Napisano 12 Kwietnia 2016 Serio nie zmieniałeś aparatu, tylko to kwestia oświetlenia? Świetne te zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Aparat ten sam 11-letni już Samsung. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Kwietnia 2016 Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Widzę, że wyrzutniki flar i dipoli dotarły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Było trochę stresu kupować u Putina ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 13 Kwietnia 2016 Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Czy dobrze widzę, że nie ma u nich (znaczy u Amura) cennika? Widzę parę fajnych rzeczy, ale strach się bać zamawiać coś w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 13 Kwietnia 2016 Share Napisano 13 Kwietnia 2016 No właśnie na bawarskie zabytki motoryzacji się napaliłem, bo Edek poskąpił żywicy w Brassinie. Przydałby się kołpak i chłodnice z siatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Od amura kupowałem kiedyś bezpośrednio blaszki do F-14. Transakcja odbyła się przez maila i nie było problemu. Tych Chaffs już nie produkuje i znalazłem jakiś ruski sklep z ostatnimi 4 sztukami w całym internecie ;) Problem polegał na tym, że nie było angielskiej wersji sklepu i płatności kartą ani paypalem. Te dziury mam sporo za duże, będę musiał całą okolicę wymienić na polistyren, bo rzeźbić w tym co jest teraz nie ma już sensu. 1) te kratki pod kabina co dyskutwałiśmy kiedyś jak zrobic - masz złe. D ma inne niż C - tylkio 3 przegródki a nie 5 i każda pod innym kątem, popatrz na zdjęcia naszych D2) Polskie 16tki mają zupełnie nietypowe mocowanie świateł na wlocie powietrza - tam są takie charakterystyczne kwadratowe łatki i inne mocowanie podstaw świateł pozycjnych niż elementy pudełkowe. Popztrz na dobre zdjęcia tam to widać. Sprawdzę jedno i drugie. Kadłub nie sklejony, więc może tą kratkę wymienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 A możesz pomóc jeszcze trochę? Masz jakieś zdjęcie od spodu na którym widać tą łatę? Podstawa światła pozycyjnego wygląda u mnie tak Przyglądałem się temu elementowi przed wykonaniem i szczerze mówiąc nie zauważyłem tej dodatkowej kwadratowej łaty. Jest słabo widoczna i chyba nie będę jej dorabiał. Ta pod wlotem jest za to dosyć wyraźna. Kratę też raczej poprawię, dzięki za zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 https://picasaweb.google.com/104111356605705769583/EPKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Dzięki za zwrócenie uwagi na tą linię. Smialus też wysłał fajne zdjęcia, ładnie widać jak się spód brudzi. U mnie ta blaszka pod światłami jest tylko z grubsza podobna, chyba ją zerwę i zrobię w corelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 Ale fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Lipca 2016 Autor Share Napisano 23 Lipca 2016 Dzięki:) Ale ma pecha. Ciągle jakiś ważniejszy model się pojawia i nie mogę go skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi