qalimar Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Niestety, chroniczny brak czasu nie pozwala na to- to jednak kilka dni roboty. Samo tło, to małe miki, malowane jest od ręki. Najbardziej upierdliwe są zęby- wyklejane za pomocą folii samoprzylepnej, utwardzanej później wypalarką. Z tym schodzi najdłużej. Może w przyszłości, kto wie? ;-) Jak na razie tylko 1005 posiada szczękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 http://www.bl.mw.mil.pl/index.php?vhost ... 476&limes= Jeszcze bez godeł, ale to się szybko zrobi Grzyba już wszelakoż ma. Godło jest bardzo fajne. Podoba mi się nawiązanie do starej wersji godła jaką miał będąc PŁ-em. Niestety, chroniczny brak czasu nie pozwala na to- to jednak kilka dni roboty. Samo tło, to małe miki, malowane jest od ręki. Najbardziej upierdliwe są zęby- wyklejane za pomocą folii samoprzylepnej, utwardzanej później wypalarką. Z tym schodzi najdłużej. Może w przyszłości, kto wie? ;-)Jak na razie tylko 1005 posiada szczękę. Szkoda. No cóż mam nadzieję, że w przyszłości coś jeszcze będzie na tych pięknych śmigłowcach. W końcu to latające rekiny Jeszcze dwa zdjęcia bułgarskiego Mi-14. Ciekawe czy wzorowali się na naszych Mi-14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Tak się zastanawiam po co na tym bułgarskim jest napis NAVY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Napis jest, bo po zmianie sojuszy stało się to modne- w końcu jak amerykańcy mają, to i inni też chyba mogą, nie? A, że belka była "pusta", to machnęli napis. Z tej definicji wyszli przecież i nasi decydenci. Na naszych 14-ach miał być taki sam wolasty napis jak na Mi-17 MW, na szczęście udało się go zminimalizować i z obu stron kadłuba zamieścić polską formę wraz z "nieodzowną" angielską. Jeśli chodzi o tego Bułgara, to nie ulega wątpliwości, że to obecne czasy- anteny na belce, to poremontowy wynalazek, na pewno już z tego tysiąclecia. My zaczęliśmy sporo wcześniej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Generalnie jestem przeciwnikiem "ameryanizowania" naszego otoczenia, ale to NAVY jest wyjątkiem. Podobnie jak i SAR. Dla kogoś z zewnątrz napis "Marynara Wojenna RP" mówi niewiele a i sam napis jest widoczny znacznie gorzej niż NAVY To mi17 z rekonesansu znad Płocka przed pokazami , widoczny z mojego okna kuchennego a to mi14 PŁ z samych pokazów - filmik zmontowany dzisiejszej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Generalnie jestem przeciwnikiem "ameryanizowania" naszego otoczenia, ale to NAVY jest wyjątkiem. Podobnie jak i SAR. Dla kogoś z zewnątrz napis "Marynara Wojenna RP" mówi niewiele a i sam napis jest widoczny znacznie gorzej niż NAVY Coś w tym jest. Bułgarzy też tak pewnie sądzą i oprócz ichniego napisu MW zrozumiałego dla Rosjan i byłych satelitów umieścili właśnie NAVY zrozumiałe dla pozostałych państw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi