łsobota Napisano 11 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2007 Witam! Dzisiaj o 22:07 przykleiłem ostatnią linkę Tak więc Nagara jest już prawie skończona. Piszę "prawie" ponieważ w czasie prac nad olinowaniem kilkukrotnie naruszyłem niezwykle delikatne w tej skali relingi Tak więc muszę je jeszcze lekko naprostować i w jednym miejscu dokleić. Ale to dopiero jutro. Jutro też, postaram się zrobić trochę zdjęć gotowego w 100% okrętu i umieścić je w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2007 Co prawda miało już nie być zdjęć w wątku warsztatowym, ale jako, że wstawiłem jedną (a raczej dwie) fotkę na mikromodele.fora.pl to, żeby sprawiedliwości stało się zadość zamieszczam ją i tutaj. Zdjęcie przedstawia stan okrętu z przed dwóch dni: I to już naprawdę ostatnia. ps. dodałem jeszce mały maszt na dziobie, który to pojawia się na wszystkich planach i zdjęciach okrętu, a którego oczywiście nie ma wśród części (zrobiłem go z "wyciągniętej" nad zapałką ramki) oraz najważniejszy element każdego japońskiego okrętu - złotą chryzantemę na dziobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 świetnie sie prezentuje.Gratulacje.świetne olinowanie. Ps. Gdzie można kupić relingi do 1-350 ???? Myślałem o blachach do mojego "Borobino". Ale kosztują 3x więcej niż sam model. A widziałem ,że kupiłeś kiedyś same relingi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2007 świetnie sie prezentuje.Gratulacje.świetne olinowanie. Dzięki Chociaż z olinowania to jestem raczej średnio zadowolony Ps. Gdzie można kupić relingi do 1-350 ????Myślałem o blachach do mojego "Borobino". Ale kosztują 3x więcej niż sam model. A widziałem ,że kupiłeś kiedyś same relingi. Pozdrawiam Relingi w 1:350 widziałem w: 1. www.luckymodel.com (Hong Kong) - produkcji Lion Roar (8 USD) 2. www.tomsmodelworks.com (USA) - ich własnej produkcji (18 USD) 3. www.mojehobby.pl - produkcji Abera (26 zł) To sklepy w których robiłem zakupy. Jeżeli chodzi o koszty wysyłki z tych zagranicznych sklepów to Luckymodel wysyła blachy na własny koszt (teoretycznie idą 7-11 dni, praktycznie 6-9 - tak przychodziły do mnie), w TM koszt przesyłki to bodajrze 2 USD, a paczka była u mnie po 6 lub 7 dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2007 No i koniec Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi