The_GroverTV Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Witam. Jak można sprawdzić nie było mnie długi czas wiadomo dlaczego ale gdy tylko odłożyłem trochę grosza zakupiłem tani model Plastyka. A jeżeli chodzi o T-34/85 będzie pokazany ale kupię jakieś lepsze gąski ( z tymi zestawowymi nie dałem rady ), a warsztat był nieaktywny ze względu na karę na koputer . I przy okazji mam pytanie czy da się zmienić nazwę użytkownika? A oto kilka fotek ze strony mojehobby.pl ponieważ model przyjdzie dziś wieczorem lub jutro, no maks. pojótrze. A i jeszcze jedno dziękuję koledze Trojan który zawsze wsparł dobrym słowem i dawał cenne uwagi. A malowanie pierwsze z odwrotu pudełka Pozdrawiam wszystkich i czekam na model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Model dziś przyszedł prace zaczynam od jutra ponieważ dziś idę na mecz Polska-Rosja Oto kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Iskra to samolot szkolno-treningowy a nie jakiś "training jet". Marny sposób wybrałeś by błysnąć angielszczyzną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Akurat tak pisało na stronie mojehobby http://www.mojehobby.pl/products/Training-Jet-PZL-TS-11-Iskra.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Dziękuję PaRazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Mam pytanie czy taka farba będzie odpowiednia do kadłuba? A tak wygląda w praktyce I przy okazji jaka farba do środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Kupiłeś już motorower? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Jeszcze nie ale odłożyłem sobie na jakiś tani model a farby tata sfinansuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Liczę na pomoc w sprawie farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Mam zamiar odwzorować ten samolot Zdjęcia przedstawiają Iskrę z bazy Polska - Bydgoszcz - Szwederowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 (edytowane) Spoko Panowie, Iskra jest mi bliska jak każdy samolot latający z biało-czerwoną szachownicą, ale od zdenerwowania to daleki jestem i tym zamknijmy początkowy offtop. Mam pytanie czy taka farba będzie odpowiednia do kadłuba? Śmiało I przy okazji jaka farba do środka?Zajrzyj do instrukcji Zdjęcia przedstawiają Iskrę z bazy Polska - Bydgoszcz - SzwederowoSamolot jest w barwach 41.eskadry lotnictwa taktycznego / 41.Bazy Lotnictwa Taktycznego z Malborka (zależnie od daty zrobienia fotek, ale dla samego samolotu, jego barw i oznakowań znaczenia to nie ma) Edytowane 19 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Dzięki za pomoc. Dziś walczę z figurkami i wnętrzem. A czy mógłbyś mi Grzesiu pomóc w sprawie farb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 A i nie wiem czy nie zmienię pomysłu numeru iskry ponieważ o tej z nr. 2013 trudno jest znaleźć. Jestem otwarty na wszelkie sugestie co do numerów oczywiście chciałbym z 41.eskadry lotnictwa taktycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Panorama 3D przedniej kabiny Iskry To Ci powinno pomóc. Kolorystyka w kabinie instruktora taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Dzięki Mikiele co prawda takich szczegółów to mi się nie uda zrobić ale postaram się jak najlepiej potrafię. A co do kadłuba to ta farba może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Dziś walczę z figurkami i wnętrzem.Figurki sobie daruj, to co jest w ramkach to klęska. O farbach napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 A tak wygląda w praktyce Jeśli to rzeczywiście tak będzie wyglądać po naniesieniu na model, to myślę, ze możesz użyć. Sprayami nie maluję, więc ciężko mi powiedzieć, jak to wyjdzie na koniec. Na pewno warto będzie, żebyś zanim zaczniesz malować model popróbował jak to wygląda gdzieś na boku. Albo na kawałku ramki, albo na jakimś starym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Wiem, wiem od jakiegoś czasu nigdy nie kładę farby od razu na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Tyle dziś mi się udało zrobić wiem, że nie wyglądają oszałamiająco ale to moje pierwsze figurki, a kabinę pierwszy raz próbowałem oprzeć o jaką kol wiek dokumentację. A jeżeli chodzi o tę plamkę na płycie obok fotela to jej już nie ma. Dziękuję do tej pory za pomoc przy kabinie Grzesiowi (Liczę, że wspomożesz mnie swoją wiedzą o Iskrach do końca warsztatu) i Mikele (Również liczę że ze mną zostaniesz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotnik Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Ten zestawowy kokpit niestety nie ma nic wspólnego z Iskrą, nawet go nie przypomina. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Wiem. Niestety ale się starałem. No cóż taka firma ale gdybym miał większe umiejętności to na pewno byłoby lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 A bo zapomniałem Dziękuję również PaRazo. A zdjęcia będą lepsze tylko te robiłem starym aparatem, a było już późno, bo lustrzanka jest chwilowo nie dostępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 Byłem dziś w sklepie modelarskim DA-TA (od tej pory tylko tam jeżdżę) Co prawda niestety nie było tej farby AS-12 ale miły Pan ze sklepu doradził mi bardzo podobną TS-17 Przy okazji kupiłem cieniutki pędzelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 Tyle zrobione na tę chwilę Model zaraz dostane pierwszą warstwę farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 Liczę na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi