myszoskoczek Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Cześć! Nazywam się Jakub Góra, mówcie mi Kuba Urodziłem się 17.08.2000r. w Oświęcimiu przez pierwsze 5 lat mieszkałem w miejscowości Kęty, obecnie mieszkam w Bielsku-Białej. Modelarstwem interesuję się od dość dawna, mój dziadek jest zasłużonym modelarzem kartonowym i to on zaraził mnie modelarstwem, na serio zacząłem się tym interesować w marcu 2013r. Początkowo sklejałem samoloty drugowojenne w 72' potem przeniosłem się na trochę cięższy sprzet: współczesne maszyny, głównie w 48'. Wszystkie modele są niestety malowane pędzelkiem (co widać). Model skończony w konkursie dla nieletnich na sąsiednim forum: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Bardzo ładny jak na malowany pędzlem, tylko trochę szpachli brakuje w kilku miejscach. Z czego zrobiłeś osłonę na owiewkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 23 Września 2014 Autor Share Napisano 23 Września 2014 Dzięki! Szmata zrobiona z chusteczki i wikolu. Wyrzucę ją kiedy przyjdzie mi nowa owiewka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Mi sie podoba twoja praca)....i właśnie się zastanawiałem,co tam spaskudziłeś,że poszła szmatka na owiewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 23 Września 2014 Autor Share Napisano 23 Września 2014 Długa historia... na owiewce był szew, usunąłem go, matowiąc owiewkę potem poszło parę warstw sido w moim zakurzonym pokoju i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Na to zawsze działa pasta polerska i dużo cierpliwości. ;) Zwykła, najzwyklejsza pasta polerska do zastosowań na lakierach samochodów za kilka złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 Może spróbuję z taką pastą kiedyś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 http://allegro.pl/pasta-polerska-polerowanie-reflektorow-polerka-i4614654969.html Tu masz tanią pastę. Sam używam do samochodu itp. powinna dać radę z owiewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 Jak ci się sklejało ten model, jak spasowanie i detale? Zwłaszcza te w kokpicie. Przymierzam się do zakupu EF-2000 i nie wiem jakiego producenta wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 25 Września 2014 Autor Share Napisano 25 Września 2014 Jak ci się sklejało ten model, jak spasowanie i detale? Zwłaszcza te w kokpicie. Przymierzam się do zakupu EF-2000 i nie wiem jakiego producenta wybrać. Do wyboru masz italeri i Revella Italeri nie warto kupować, na serio Revell jest bardzo fajny sklejało mi się go dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 bardzo fajny model, a szmata na kokpicie moim skromnym zdaniem powinna zostać, fajny efekt i wyróżnia ten samolot spośród wielu innych EF-ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszoskoczek Napisano 13 Października 2014 Autor Share Napisano 13 Października 2014 No tego się nie spodziewałem Wyróżnienie którym są zakupy na kwotę 100 PLN na dowolnie wybrane produkty w jakimkolwiek modelarskim polskim sklepie internetowym otrzymuje: Myszoskoczek za model samolotu EF-2000 w skali 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 A więc BRAWO .....To chyba najlepsza motywacja do dalszych postępów w pracy modelarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Kurcze, niezła robota. Jak na malowany pędzlem całkiem nieźle ci poszło. Gratuluję nagrody i mam nadzieję że teraz będziesz wrzucał coraz lepsze modele na forum. Gratulacje bo jak na swój wiek to naprawdę dobra robota. No i pozdrowienia dla dziadka - to mu sie wnuk udał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi