Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@karambolis8 - najpierw trzeba go było jeszcze wypłowić i poobijać tu i tam ;)

@manas - cena jest dość spora, ale uważam, że model (jak się go nie sprtoli ) wart jest tych pieniędzy. Za niezłe gnioty niektóre firmy każą sobie płacić podobne sumy, tu rzynajmniej dostajemy zdetalowany i dość poprawny model.

DSCN2543_zps8c528afd.jpg

DSCN2544_zpsa70fc4ad.jpg

DSCN2545_zpsf3b1f867.jpg

DSCN2546_zpsf6fc7224.jpg

Napisano

Mikele zapowiada się wspaniały model. Będzie co oglądać

Napisano

Trochę nie leży mi preszajding na spodzie - za bardzo widoczny mało tego widać 'niedociągnięcia ręki' czasem wychodzi za linię podziału i wygląda nienaturalnie, będziesz robiła jakiś mocny filtr?

Pytanie - jak maskowałeś kamuflaż?

Napisano

Miejscowo już go zakryłem filtrem, zwłaszcza pod okaptowaniem silnika, bo tam był najmocniejszy kontrast. Myślę, że po lakierach bezbarwnych efekt jeszcze bardziej się wytłumi. A że widać, że czasem ręka drgnie? No widać, ale będę ćwiczył tak długo, aż wyjdzie

Maskowałem jedynie biały pas na kołpaku i stateczniku pionowym (i później żółty kolor) taśmą. Cały kamuflaż z ręki, bez maskowania.

Napisano

Walka z szachownicami Techmodu rozpoczęta.

DSCN2554_zps251e3a92.jpg

Kalkomanie jak zwykle drewniane, trochę potrwa ich namaczania nim pownikają w linie i nity.

Edit.

Dołożyłem resztę kalkomanii na model. Obróbki będzie jeszcze sporo, bo niespecjalnie chcą powłazić tam, gdzie ich miejsce. Zbliżenie na statecznik pionowy pokazuje, o co kaman. Pomoczę je jeszcze trochę w płynach a jak to nic nie da to ponacinam je na granicy statecznika i steru.

DSCN2555_zpsfc5d6c2c.jpg

DSCN2556_zps1c3f1d50.jpg

DSCN2560_zps825ed70b.jpg

DSCN2561_zps31a27aab.jpg

Napisano
Nie wiem czy zauwazyłeś.

Ostatnie zdjecie modelu od spodu. Prawa szachownica na kadłubie siedzi nizej niz lewa.

prawdopodobnie ujęcie jest pod kątem...bo z tej samej strony widać więcej kamo

Napisano

Samolot po kalkach i washu. Na koniec zostawiłem sobie malowanie okopceń i zabłoceń na spodzie skrzydeł za kołami - przy lataniu z pasów trawiastych wskazany zabieg. W zasadzie ostatnie foto w warsztacie, następne już prawdopodobnie w galerii.

DSCN2584_zpsbeeae2ba.jpg