karambolis8 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Fajnie Dawaj washa i kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Bardzo dobrze idzie, przekonalem sie do kupna (choc dalej uwazam, ze cena jest ciut wygorowana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Października 2014 Autor Share Napisano 31 Października 2014 @karambolis8 - najpierw trzeba go było jeszcze wypłowić i poobijać tu i tam ;) @manas - cena jest dość spora, ale uważam, że model (jak się go nie sprtoli ) wart jest tych pieniędzy. Za niezłe gnioty niektóre firmy każą sobie płacić podobne sumy, tu rzynajmniej dostajemy zdetalowany i dość poprawny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Mikele zapowiada się wspaniały model. Będzie co oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Jest bardzo fajnie, będzie świetny model. Jedynie co to te zdrapki mi jakoś tak średnio pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Trochę nie leży mi preszajding na spodzie - za bardzo widoczny mało tego widać 'niedociągnięcia ręki' czasem wychodzi za linię podziału i wygląda nienaturalnie, będziesz robiła jakiś mocny filtr? Pytanie - jak maskowałeś kamuflaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 Miejscowo już go zakryłem filtrem, zwłaszcza pod okaptowaniem silnika, bo tam był najmocniejszy kontrast. Myślę, że po lakierach bezbarwnych efekt jeszcze bardziej się wytłumi. A że widać, że czasem ręka drgnie? No widać, ale będę ćwiczył tak długo, aż wyjdzie Maskowałem jedynie biały pas na kołpaku i stateczniku pionowym (i później żółty kolor) taśmą. Cały kamuflaż z ręki, bez maskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Walka z szachownicami Techmodu rozpoczęta. Kalkomanie jak zwykle drewniane, trochę potrwa ich namaczania nim pownikają w linie i nity. Edit. Dołożyłem resztę kalkomanii na model. Obróbki będzie jeszcze sporo, bo niespecjalnie chcą powłazić tam, gdzie ich miejsce. Zbliżenie na statecznik pionowy pokazuje, o co kaman. Pomoczę je jeszcze trochę w płynach a jak to nic nie da to ponacinam je na granicy statecznika i steru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Nie wiem czy zauwazyłeś. Ostatnie zdjecie modelu od spodu. Prawa szachownica na kadłubie siedzi nizej niz lewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Nie wiem czy zauwazyłeś.Ostatnie zdjecie modelu od spodu. Prawa szachownica na kadłubie siedzi nizej niz lewa. prawdopodobnie ujęcie jest pod kątem...bo z tej samej strony widać więcej kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Listopada 2014 Autor Share Napisano 3 Listopada 2014 Mierzyłem do linii podziałowych, nie ma prawa być żadnej lipy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Samolot po kalkach i washu. Na koniec zostawiłem sobie malowanie okopceń i zabłoceń na spodzie skrzydeł za kołami - przy lataniu z pasów trawiastych wskazany zabieg. W zasadzie ostatnie foto w warsztacie, następne już prawdopodobnie w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Już mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Listopada 2014 Autor Share Napisano 7 Listopada 2014 Galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi