Grzegorz2222 Napisano 8 Października 2014 Napisano 8 Października 2014 Witam , jest to mój 1 model , malowany pędzlem. Farby to MM , co sądzicie o kamuflażu nie jest za kanciasty?? Już sam nie wiem wiec pytam was?? Cytuj
jejfan1 Napisano 8 Października 2014 Napisano 8 Października 2014 W niektórych miejscach (przód) do poprawy. Dlaczego nie pomalowałeś kół i gąskek? Za dużo dajesz kleju przy drobnicy Cytuj
Rack Napisano 8 Października 2014 Napisano 8 Października 2014 Troszkę słabe zdjęcia i ciężko coś powiedzieć :(. Najlepiej jakbyś wstawiał duże zdjęcia bezpośrednio do wątku. Farbki rozcieńczasz?. Mi się wydaje, że miejscami za dużo fabki nałożyłeś. Cytuj
Christophorus21 Napisano 8 Października 2014 Napisano 8 Października 2014 Jak na pierwszy model i pierwsze malowanie nie jest źle. Następnym razem nie zapomnij o pomalowaniu detali takich jak liny holownicze, narzędzia itp. rzeczy. Babol wyszedł z kołami i gąskami. Mogłeś je pomalować wcześniej, zanim przykleiłeś górę. Chyba za bardzo się spieszyłeś... Cóż. W modelarstwie pospiech nie popłaca Postaw go na półkę a przy kolejnym modelu załóż warsztat. I pamiętaj zasadę - wolno ale dokładnie Cytuj
Grzegorz2222 Napisano 8 Października 2014 Autor Napisano 8 Października 2014 Tak farby rozcienczane wodka , wiem , przod do poprawy , jakos to zaokragle. Kupie olejne i zrobie jeszcze washa. Gaski pomaluje teraz bo jak mowie to moj 1 model i najpierw go zlozylem calego a teraz dopiero maluje , a teraz wiem ze tak sie nie robi. Takie pytanie warsztat to chodzi wam o temat i dokumentowac ta?? Cytuj
Dżejrosz Napisano 8 Października 2014 Napisano 8 Października 2014 Tak farby rozcienczane wodka , wiem , przod do poprawy , jakos to zaokragle. Kupie olejne i zrobie jeszcze washa. Gaski pomaluje teraz bo jak mowie to moj 1 model i najpierw go zlozylem calego a teraz dopiero maluje , a teraz wiem ze tak sie nie robi. Takie pytanie warsztat to chodzi wam o temat i dokumentowac ta?? Dobrze myślisz - najpierw kleisz , potem malujesz . Generalnie polecam Ci rozłożyć model na 3 części : Wieża Kadłub Układ jezdny (gąski + koła) Powtykaj te części na patyczki z plasteliną / pattafixem , żeby łapami nie brudzić i malujesz. Klej śmiało! Pozdrawiam Kuba Cytuj
Grzegorz2222 Napisano 8 Października 2014 Autor Napisano 8 Października 2014 Szpachlówka Mr. White Putty co sądzicie o tej szpachlówce ?? Co myślicie o tym czołgu jako 2 model do klejenia?? http://allegro.pl/czolg-u-s-m41-walker-bulldog-35055-tamiya-tychy-i4679209776.html Cytuj
Stojkovic Napisano 9 Października 2014 Napisano 9 Października 2014 Polecam szpachlówke Mr. Hobby Dissolved Putty. Moim zdaniem nie ma lepszej do pancernego modelarstwa. Dzięki płynnej konsytencji wplywa w zakamarki i doskonale sie szlifuje. Można łatwo kontrolować jej ilośc i kondensacje. Używałem innych, między innymi white putty i szczerze, to doskonale sie nadaje, ale do łatania dziur w kadłubie, ale drobniejsze szparki zdecydowanie polecam dissolved putty. Co do modelu, to najlepsze do nauki są stare wypusty Tamiyi np. kfz 223, 222 lub 250. Warto zamiast allegro poszukać w dziale Handlowo-Usługowym na forum. Wiele modeli sam takim sposobem zakupiłem znacznie taniej niz na allegro. Cytuj
Grzegorz2222 Napisano 9 Października 2014 Autor Napisano 9 Października 2014 Szukałem na forum giełda ale nic nie ma w takich cenach , chyba że nie umiem szukać Cytuj
Christophorus21 Napisano 9 Października 2014 Napisano 9 Października 2014 Popatrz w sklepach internetowych Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi