Grzegorz2222 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Witam , jest to mój 1 model , malowany pędzlem. Farby to MM , co sądzicie o kamuflażu nie jest za kanciasty?? Już sam nie wiem wiec pytam was?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 W niektórych miejscach (przód) do poprawy. Dlaczego nie pomalowałeś kół i gąskek? Za dużo dajesz kleju przy drobnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Troszkę słabe zdjęcia i ciężko coś powiedzieć :(. Najlepiej jakbyś wstawiał duże zdjęcia bezpośrednio do wątku. Farbki rozcieńczasz?. Mi się wydaje, że miejscami za dużo fabki nałożyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Jak na pierwszy model i pierwsze malowanie nie jest źle. Następnym razem nie zapomnij o pomalowaniu detali takich jak liny holownicze, narzędzia itp. rzeczy. Babol wyszedł z kołami i gąskami. Mogłeś je pomalować wcześniej, zanim przykleiłeś górę. Chyba za bardzo się spieszyłeś... Cóż. W modelarstwie pospiech nie popłaca Postaw go na półkę a przy kolejnym modelu załóż warsztat. I pamiętaj zasadę - wolno ale dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 8 Października 2014 Autor Share Napisano 8 Października 2014 Tak farby rozcienczane wodka , wiem , przod do poprawy , jakos to zaokragle. Kupie olejne i zrobie jeszcze washa. Gaski pomaluje teraz bo jak mowie to moj 1 model i najpierw go zlozylem calego a teraz dopiero maluje , a teraz wiem ze tak sie nie robi. Takie pytanie warsztat to chodzi wam o temat i dokumentowac ta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Tak farby rozcienczane wodka , wiem , przod do poprawy , jakos to zaokragle. Kupie olejne i zrobie jeszcze washa. Gaski pomaluje teraz bo jak mowie to moj 1 model i najpierw go zlozylem calego a teraz dopiero maluje , a teraz wiem ze tak sie nie robi. Takie pytanie warsztat to chodzi wam o temat i dokumentowac ta?? Dobrze myślisz - najpierw kleisz , potem malujesz . Generalnie polecam Ci rozłożyć model na 3 części : Wieża Kadłub Układ jezdny (gąski + koła) Powtykaj te części na patyczki z plasteliną / pattafixem , żeby łapami nie brudzić i malujesz. Klej śmiało! Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 8 Października 2014 Autor Share Napisano 8 Października 2014 Szpachlówka Mr. White Putty co sądzicie o tej szpachlówce ?? Co myślicie o tym czołgu jako 2 model do klejenia?? http://allegro.pl/czolg-u-s-m41-walker-bulldog-35055-tamiya-tychy-i4679209776.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Polecam szpachlówke Mr. Hobby Dissolved Putty. Moim zdaniem nie ma lepszej do pancernego modelarstwa. Dzięki płynnej konsytencji wplywa w zakamarki i doskonale sie szlifuje. Można łatwo kontrolować jej ilośc i kondensacje. Używałem innych, między innymi white putty i szczerze, to doskonale sie nadaje, ale do łatania dziur w kadłubie, ale drobniejsze szparki zdecydowanie polecam dissolved putty. Co do modelu, to najlepsze do nauki są stare wypusty Tamiyi np. kfz 223, 222 lub 250. Warto zamiast allegro poszukać w dziale Handlowo-Usługowym na forum. Wiele modeli sam takim sposobem zakupiłem znacznie taniej niz na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 9 Października 2014 Autor Share Napisano 9 Października 2014 Szukałem na forum giełda ale nic nie ma w takich cenach , chyba że nie umiem szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Popatrz w sklepach internetowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi