Mark666 Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Witam ponownie. Jak w tytule dziś Unimog. Zacząłem prace nad tym szkaradztwem jeszcze w ubiegłym roku. Po kilku dniach zniechęcił mnie ten model na tyle że powędrował do pudła i przeleżał 10 m-cy. Teraz wrócił i próbuję coś z tego zrobić. Jeszcze nie wiem czy przypadkiem nie zrobię go w wersji zwykłego ,prywatnego pojazdu. Kolorystyka na razie w rozważaniach . Fotki co zostało zrobione do dziś. cdn.... walka trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Jak zwykle pięknie Ci to wychodzi. Bardzo naturalne deski i piękne fotele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Zgadzam się z tym, co napisał Marak. Pytania: - co to za materiał, z którego zrobiłeś tapicerkę - jak zrobiłeś deski pytania pewnie naiwne, ale ciekawość jest silniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 9 Października 2014 Autor Share Napisano 9 Października 2014 Materiał to kupiona w Lidlu ściereczka do zmywania, przyklejona butaprenem do foteli i całość tryśnięta czarnym,błyszczącym Motip-em. Podłoga to balsowa deseczka z naciętymi liniami i przetarta brązownikiem do skór (płyn do barwienia skóry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 Dzięki za wyjaśnienia. Człowiek się całe życie uczy Niezły pomysł z tym barwnikiem do skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Jest ogień! Świetna podłoga na pace. Rama także elegancka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 11 Października 2014 Autor Share Napisano 11 Października 2014 Fajnie że się podoba. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Października 2014 Autor Share Napisano 13 Października 2014 Małe uaktualnienie. Amortyzatory po wydłużeniu już są na ramie. Skończyłem pulpit. Kilka zdjęć: Przepraszam za jakość zdjęć--- to chwilowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Jest lepiej niż bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Jest lepiej niż bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 16 Października 2014 Super Moderator Share Napisano 16 Października 2014 Kabina świetna - jedynie kabel telefonu chyba o zbyt dużej średnicy - ale może mi się tylko tak wydaje. pozdrawiam i oglądam dalej -powodzenia! Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Tak wyszedł na zdjęciu, 0,25 . Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Października 2014 Autor Share Napisano 17 Października 2014 Witam ponownie. Dziś wykonałem dodatkową skrzynkę na miejsce koła zapasowego --- koło odstąpiłem naszemu koledze . Pomalowany jest silnik, dokończony bak. Powolutku do przodu ----c.d.n.-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Października 2014 Autor Share Napisano 24 Października 2014 Silnik już "siedzi" w ramie, trochę podbrudzony i bez fajerwerków bo maski nie otwieram. Jakaś chłodnica bo grill wycięty więc trzeba coś tam wsadzić. Buda też sklejona i pomalowana, jeszcze jakieś brudzenie plandeki i drobiazgi. Pozdrawiam i cd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 24 Października 2014 Super Moderator Share Napisano 24 Października 2014 Bardzo ładnie wychodzi! Unimog to ikona off road... Śmiem napisać, że chyba nie ma sobie równych w terenie (w tej klasie i jeśli chodzi o pojazd produkowany seryjnie). Napiszę szczerze -mój ulubiony :-)... Czekam z niecierpliwościa na kolejny foto reportarz. Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Października 2014 Autor Share Napisano 24 Października 2014 Bardzo ładnie wychodzi! Unimog to ikona off road... Śmiem napisać, że chyba nie ma sobie równych w terenie (w tej klasie i jeśli chodzi o pojazd produkowany seryjnie). Napiszę szczerze -mój ulubiony :-)... Czekam z niecierpliwościa na kolejny foto reportarz. Pozdrawiam Christian Dzięki. Teraz to się dopiero zacznie--- muszę zrobić nową przednią szybę --- Revell dał taką jak do zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 29 Października 2014 Autor Share Napisano 29 Października 2014 Witam . Prace powoli idą do przodu. Ostatnie ładne dni trochę stoją na przeszkodzie bo trzeba łapać km. na rowerze, a po przejechanej stówie to już za bardzo kleić się nie chce. Ale do rzeczy--- pomalowaną budę trochę przybrudziłem pigmentami Tamiyi i potraktowałem lakierem do włosów . Nie wiem czy trochę nie przegiąłem, ale już poprawiać nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 To już ostateczna wersja plandeki? Coś mi tu nie pasuje, chyba odwrotność brudzenia. Ciemno powinno być w zagłębieniach, a tu zagłębienia są właśnie jasne. I na górze z prawej z tyłu jest chyba potężny zaciek. Ja bym chyba zrobił ciemnego washa na całości, a potem suchym pędzlem dał również po całości, ale strzelam w tej chwili. Rozumiem, że nie będziesz poprawiał, też tak mam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Diodeu zgadzam się z Tobą , wszelkie zagłębienia są zawsze ciemniejsze nic plastyczna i wypukłości, tu właśnie jest to na odwrotnie zrobione.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 Hey. Wstrętna buda powędrowała do kosza po tym jak odmyta, przemalowana na ciekawszy kolor wyleciała z uchwytu i roztrzaskała się na łączeniach. Kolejne klejenie, szpachlowanie, malowanie czegoś co było plandeko-podobne już mi się nie uśmiechało. Co robić ? Znalazłem fajne fotki camperów, a wśród nich całkiem zgrabną sanitarkę. Szablony już mam, jakieś korekty i przenosiny na polistyren. Na razie tak to wygląda: Oryginał Złom To już mam Podłoga zmieniona Może co z tego będzie............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Fajny pomysł. Będziesz miał trochę zabawy z tym spoilerem na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Jeśli robisz taki jak na zdjęciach, to sporo za wysoka ta paka. Współczuję połamania brezentu ;) Ale widać po twoim zacięciu, że wyjdzie coś niemniej fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Opcja numer 1 wygląda dla mnie dużo fajniej . Szkoda, ze tamto się popsuło, ale wyjdzie z tego coś dużo fajniejszego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Jeśli robisz taki jak na zdjęciach, to sporo za wysoka ta paka. Współczuję połamania brezentu ;) Ale widać po twoim zacięciu, że wyjdzie coś niemniej fajnego Wiem,będzie obniżona. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Opcja numer 1 wygląda dla mnie dużo fajniej . Szkoda, ze tamto się popsuło, ale wyjdzie z tego coś dużo fajniejszego . Ale ta zielona to nie będzie już cywilna--- chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi