Robertas Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 To jest MH-47G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 To jest MH-47G. Zdradzisz, po czym rozróżniasz? Ja nie do końca byłem pewny, dlatego pisałem prawdopodobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Te kapcie wyglądają jak by miały sznurowadła dajesz dajesz z tym czinukiem będę obserwował warsztat bo od dłuższego czasu chodzi mi po gowie chęć zrobienia jakiegoś śmigłowca, choćby małej Cobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Te kapcie wyglądają jak by miały sznurowadła dajesz dajesz z tym czinukiem będę obserwował warsztat bo od dłuższego czasu chodzi mi po gowie chęć zrobienia jakiegoś śmigłowca, choćby małej Cobry Nużek, one mają sznurowadła :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaszek123 Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Hahhaha Dobre w życiu bym nie wpadł...a do modelu sam się powoli przymierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Poznalem po tym ;) A tak powažnie to MH-47G ma wiencej ružnych priszscy (anten), nowy FLIR, wielkie okna z obu stron, ekrany na silnykach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Oki, faktycznie Człek patrzy i nie widzi Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Te kapcie wyglądają jak by miały sznurowadła dajesz dajesz z tym czinukiem będę obserwował warsztat bo od dłuższego czasu chodzi mi po gowie chęć zrobienia jakiegoś śmigłowca, choćby małej Cobry Nużek, one mają sznurowadła :P Mają nie tylko sznurowadła ale i trzy paski Faktycznie jest trochę różnic, ale na szczęście nie muszę się tym martwić bo robię wersję E, martwił będzie się Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Zebrałem się dziś od rana ostro do pracy i udało mi się zamknąć cały kadłub, najpierw jednak uzupełniłem kokpit o fotele: Następnie skleiłem obie połówki kadłuba, przedni i tylny element podstawy tylnego wirnika, dolną płytę oraz zamaskowałem i przykleiłem oszklenie kokpitu, ale po kolei: Ogólnie mogę powiedzieć, że model jest spasowany w miarę dobrze, z górną częścią kadłuba nie będzie zbyt wiele roboty, trochę szlifowania i szpachli pójdzie w okolicy podstawy wirnika, tam doklejone elementy były odrobinę za wąskie, ale myślę, że uda się to jakoś wyprowadzić: Trochę więcej dłubania będzie w okolicy dziobu, zapowiada się trochę szlifowania żeby kadłub ładnie zgrał się z oszkleniem: Co do spodu kadłuba to szpara o szerokości ok 1mm powstała w przedniej części kadłuba, tył pasuje całkiem dobrze i wystarczy tylko lekko przeszlifować połączenia: Pewnie trochę mi teraz zejdzie z tym szpachlowaniem i szlifowaniem więc raczej szybko nic nowego nie pokażę Mam jeszcze pewne wątpliwości co do malowania. Otóż wg. instrukcji maszyna powinna być pomalowana kolorem Olive Drab ale gdy obczaiłem te kalki, o których napisał Robertas Chinooki występują tam w kolorze czarnym. W sumie jeśli wykorzystam kalki z zestawu to pomaluję na Olive Drab a jeśli szarpnę się na te hamerykańskie to wtedy będę musiał malować na czarno Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Faktycznie jest trochę różnic, ale na szczęście nie muszę się tym martwić bo robię wersję E, martwił będzie się Grzegorz Jaki tam znowu martwił, ja sobie je po prostu zrobię Pablo a z jakiego ty masz wydania ten model, znaczy się o firmę mnie się rozchodzi ? Bo mój jest jakoś dziwnie szary :P plastik, znaczt się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 To zestaw Italeri taki oto: MH-47E SOA Chinook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 To zestaw Italeri taki oto: MH-47E SOA Chinook Hmmm... ja mam zupełnie inny kolor i wypraski zdają się bardziej dokładne trudno było dwa wznowienia, może masz jakąś starszą edycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 To zestaw Italeri taki oto: MH-47E SOA Chinook To wyglionda na ostatnie wydania, jes poprawnie lopaty wirnyka. Co do koloru, to wszystkie helikopteri specops so czarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 To zestaw Italeri taki oto: MH-47E SOA Chinook To wyglionda na ostatnie wydania, jes poprawnie lopaty wirnyka. Co do koloru, to wszystkie helikopteri specops so czarnie. Ale .. który Ci wyglionda, bo ja mam ostatnie jakie było w sklepach, czyli to: I ono ma jasno szary plastik, zielony plastik miało bodajże wydanie drugie, błękitne pudełko z obrazkiem... i co masz na myśli, z łopatami wirników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Musi byc takie, kompozitowe. W starich wydaniach lopaty byli inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 To wszystkie trzy wydania MH-47 tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Ten to napewno nie, I to poprawnie tylko w ostatnych czasach. http://www.scalemates.com/products/product.php?id=110034 Poprawnie byli tylko u Revell. Tu chlopak nawiet zbudowal z nieprawidlowimy lopatamy. http://www.scale-rotors.com/galerie/1-utility-helicopters/3096-mh-47e-chinook-italeri.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Właśnie sprawdzałem i wygląd na to, że mam poprawne łopaty, już teraz nie wiem które mam wydanie Może po prostu brakło zielonego plastiku i dalej jechali na szarym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Ten to napewno nie, I to poprawnie tylko w ostatnych czasach.http://www.scalemates.com/products/product.php?id=110034 Poprawnie byli tylko u Revell. Tu chlopak nawiet zbudowal z nieprawidlowimy lopatamy. http://www.scale-rotors.com/galerie/1-utility-helicopters/3096-mh-47e-chinook-italeri.html Faktycznie widać, że są inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Pablo a pokaż jakie masz pudełko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 7 Listopada 2014 Autor Share Napisano 7 Listopada 2014 Pablo a pokaż jakie masz pudełko ? Wybacz, że tak długo to trwało, pudełko wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 Hehehe mam to samo a inny wkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 Jak tam Pablo postępy ja ugrzązłem, gdzieś między rurkami kroplówek i kołnierzami ortopedycznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 14 Listopada 2014 Autor Share Napisano 14 Listopada 2014 Jak tam Pablo postępy ja ugrzązłem, gdzieś między rurkami kroplówek i kołnierzami ortopedycznymi A ja myślałem, że produkujesz igły do strzykawek A ja coś tam szpachluję, potem szlifuję i tak na okrągło więc nie ma za bardzo co pokazywać Ale myślę, że za niedługo uda mi się położyć pierwszą warstwę Surfacera i zobaczymy jak mi wyszło to całe szlifowanie. Pozdrowionka! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Listopada 2014 Share Napisano 14 Listopada 2014 A ja myślałem, że produkujesz igły do strzykawek Ej, coś mnie tu ironią zaleciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi