marioba Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Witam Szanownych Forumowiczów! ZIS-5, Alan 1:35 prosto z pudła. Taki kolejny bubel mojej produkcji. Zestaw taki sobie. Najbardziej skopane są opony. Nie dość że miękkie jak kupa, to jeszcze zrobione z czegoś takiego co paruje i wydziela jakąś substancję (ftalany jako plastyfikatory?) w takich ilościach że zostały tłuste plamy na tekturze pudełka. Dlatego opony trochę się błyszczą. Nawet po kilku malowaniach wszystkimi matowymi lakierami jakie są w moim posiadaniu, to i tak po kilku godzinach ta kupa wychodzi z opon i daje im "błysk".... Model pomalowany w całości akrylami Italeri według starej szkoły, czyli z rozjaśnieniami płaszczyzn. Tradycyjnie model pobrudzony jest tylko i wyłącznie artystycznymi, tanimi chińskimi olejami.... I tyle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 podoba mnie się :-) fajna faktura drewna na pace. można jakieś kolorowe fotki prócz tych "z epoki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Ja bym jeszcze jakieś trofieje wrzucił na pakę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Ładny. Klej kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Witam Szanownych Forumowiczów! ZIS-5, Alan 1:35 prosto z pudła. Taki kolejny bubel mojej produkcji. Zestaw taki sobie. Najbardziej skopane są opony. Nie dość że miękkie jak kupa, to jeszcze zrobione z czegoś takiego co paruje i wydziela jakąś substancję (ftalany jako plastyfikatory?) w takich ilościach że zostały tłuste plamy na tekturze pudełka. Dlatego opony trochę się błyszczą. Nawet po kilku malowaniach wszystkimi matowymi lakierami jakie są w moim posiadaniu, to i tak po kilku godzinach ta kupa wychodzi z opon i daje im "błysk".... Model pomalowany w całości akrylami Italeri według starej szkoły, czyli z rozjaśnieniami płaszczyzn. Tradycyjnie model pobrudzony jest tylko i wyłącznie artystycznymi, tanimi chińskimi olejami.... I tyle..... Jak na "bubel" nieźle się prezentuje... Co do kół- jedynym wyjściem byłoby poszukać zamiennika żywicznego... A które zdjęcie jest najbliższe oryginałowi? Życzę kolejnych równie udanych i lepszych projektów... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 27 Października 2014 Autor Share Napisano 27 Października 2014 A które zdjęcie jest najbliższe oryginałowi? Trochę przesadziłem z rozjaśnianiem zdjęć, ale model bardzo się nie różni od tego co widać powyżej. Jest pomalowany w takiej zielono-żółtawo-wyblakło-wypłowiałej tonacji. Poniżej fotka bez tła, na macie Olfy, niepozowana i nie obrabiana w ostrym świetle od góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Ciekawy gruzawik Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 "ZIS piat : iz gory jechat w goru pchat" Fajne ustrojstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Ładny, słoje na deskach burt zaje.....! A jakby przypigmencić te opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi