hypnos82 Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 Dzieki chłopaki Jakie byscie filtry polecili na takie kamo ? Posiadam szary i do kolorów nato, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Kamo zrobione Miejscami maskowanie zawiodło i nie wyszlo idealnie, ale ogolnie jestem zadowolony z efektu. E tam, narzekasz :P Jeżeli faktycznie maskowanie zawiodło to ja tego nie widzę, bo udało Ci się to dobrze ukryć Jest dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Filtr szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Są specjalne filtry do 3-kolorowego kamo. Ja bym jeszcze trochę rozjaśnił środki zielonych i brązowych plam. Obawiam się, że po wszystkich zabiegach będzie zbyt ciemny Tygrysek. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Maskowanie ok ! W prawdziwym malowaniu czołgu też zawodziło. Spójrz na nowe leopardy 2A5 w Polskim Wojsku, niby schemat jest, a każdy inaczej pomalowany (tylko zbliżony wzór). Filtr ja bym dał zbliżony do wehrmacht olive - rozjaśni brąz i zieleń, żółty zostanie bez zmian. Potem pigmenty szare , kurz i za ciemny nie będzie. Super pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2014 Mam szary filtr do trojkolorowego niemieckiego kamo ;) a ten do nato jest zoltawy, wiec tez powinien być dobry. Rozjaśnienia zrobię za pomocą biedronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Ladnie pomalowany! Mocno rozjasnij kolory bo po filtrach jak wczesniej wspomniano mocno sciemnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Chłopaki dobrze radzą. Jakie to kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2014 W rzeczywistości jest jaśniejszy, ale rozjasnie jeszcze troche. Farby Tamiya: Dark yellow, olive Green, redbraun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Są specjalne filtry do 3-kolorowego kamo.Ja bym jeszcze trochę rozjaśnił środki zielonych i brązowych plam. Obawiam się, że po wszystkich zabiegach będzie zbyt ciemny Tygrysek. Pzdr Też bym tak zrobił - rozjaśnił jeszcze, a filtr do trójkolorowego kamuflażu jest szary, po użyciu lekko tłumi barwy, daltego rozjaśnienie jest konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Kolejna porcja fotek Filtry położone sido kalki sido Nastepnie będą lekkie obicia, wash, biedronka. Model bedzie miał bardziej wystawowy wygląd, niż z pola walki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Witajcie. Gdyby nie ten Zimmerit, to robota przepiękna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2014 Czas cos zaprezentować po przerwie świątecznej . Model jest praktycznie gotowy, ale ocencie sami, czy cos należy jeszcze poprawić. Tak jak wcześniej pisałem, model będzie miał charakter wystawowy, a nie bojowy, wiec wszelkie procesy zużycia pojazdu ograniczylem do minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2014 Na początek zrobiłem korektę barwy gąsienic, bo na zdjęciach nie bardzo mi się podobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2015 Model został zakończony Zapraszam do galerii viewtopic.php?f=68&t=47084 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi