woto Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Witam Po długich poszukiwaniach upolowałem wreszcie Panterkę F. Zbliża się zima więc czasu więcej, więc powinno pójść lepie niż z Hummelem, którego na razie odstawiłem do garażu i będzie czekał na lepsze czasy ;-). Na początek skromne dwie fotki układu jezdnego. Wiele niewiadomych w tej wersji, więc jeśli koledzy zauważą coś niezgodnego z rzeczywistością to proszę o uwagi. Wybrałem do tej wersji koła stalowe. Koło napinające wybrałem wersje jak widać na zdjęciu. Co do pancerza górnego to z dostępnych dwóch elementów wybrałem ten opisany dla wersji F, chociaż na wielu rysunkach występuje z pancerzem z Panther-y G. pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Skąd wniosek, że zimą czasu więcej? Ja tam mam zupełnie inaczej :/ Jakie malowanie przewidujesz? Będzie minia? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 O coś się stara ekipa na zimę zbiera. Super że wracasz z panterą, będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 27 Października 2014 Autor Share Napisano 27 Października 2014 Taka praca, że zimą odpoczywam . Z malowaniem to jeszcze nie mam konkretnego. W instrukcji są cztery schematy plus wiele wariacji w intrenecie w tym wiele malunków minią która ma swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Witam Mała aktualizacja z postępu prac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Na 2-óch ostatnich zdjęciach ta widoczna szpara jest jak rozumiem przez to, że póki co złożone na sucho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 5 Listopada 2014 Autor Share Napisano 5 Listopada 2014 Na razie wszystko złożone na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 22 Listopada 2014 Autor Share Napisano 22 Listopada 2014 Witam Mała aktualizacja warsztatu. Wziąłem na widelec wieżę. Oprócz paru blaszek i drucików dorobiłem osłonę wieży z polistyrenu 0,5mm. Nie wiem czy nie za gruba, ale już tak pewnie zostawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 Świetnie te uchwyty wyszły. Osłona też dobrze wygląda. Przed czym ona miała zabezpieczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 Niby dodatkowy pancerz ochronny przeciw pociskom lotniczym jeśli się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 17 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2014 Witam Skromna aktualizacja prac. Oblaszkowanie z grubsza porobione, teraz na tapecie składanie gąsek. Dalej nie tylko nie mogę się zdecydować na malowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Grudnia 2014 Share Napisano 17 Grudnia 2014 A masz już jakieś typy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 17 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2014 Pewnie w jednym kolorze (zieleń lub piaskowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 17 Grudnia 2014 Share Napisano 17 Grudnia 2014 Co do jednego koloru to biorąc pod uwagę, iż byłby to wypust 45 to tylko zieleń. Kolor piaskowy w tym czasie już był szczątkowy a któraś tam z instrukcji określała kolor bazowy w zieleni (nie pamiętam oznaczenia). A z innego puntu widzenia pojazdy 45 często jako kolor bazowy miały farbę podkładową i na to nanoszono plamy kamuflażu. PS. Był to mój drugi model i troszku go sp... ale ma miejsce honorowe na półce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 17 Grudnia 2014 Share Napisano 17 Grudnia 2014 Mam głupie pytanie - na co kleisz fototrawione elementy do kadłuba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2014 Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi . Co mam odpowiedzieć . Jedni budują F bez blaszek na burtach, drudzy uzbrajają je po zęby. Myślałem, żeby tylko dodać blaszki bez narzędzi. Jak efekt będzie słaby zawsze można oderwać i będzie surowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 Koledze chodziło o to czym je przyklejasz. Jest młody i użył nowomowy. Podejrzewam że klej CA (cyjanoakryl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 Nie masz czasem na zbyciu kompletu kół z gumowymi bandażami z tego modelu Dragona. Bo tam chyba były dwie opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2014 , ja zrozumiałem to inaczej, że po co przykleiłem blaszki , jak większość kolegów CA, a czasami blaszkę z blaszką na luta. Do kolegi author21 - koła z bandażami mogę odstąpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 Ok dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaksik Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Stary kotlet :-) Ale co z tego wyszło? Wie możne ktoś czym ten model Dragon 6403 z 2008 roku różnił się od Dragon 9008 z 1995 roku? Są tam jakieś zmiany ? Czy to tylko wznowienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Zupełnie nowy model. Polecam na zaś: www.scalemates.com A dokładniej: https://www.scalemates.com/kits/106234-dragon-6403-panther-f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Bardzo ładnista. To, że to Science Fictions, to już inna rzeczuła. Ładnista i tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi