Skocz do zawartości

Panther F - Dragon 6403 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Po długich poszukiwaniach upolowałem wreszcie Panterkę F. Zbliża się zima więc czasu więcej, więc powinno pójść lepie niż z Hummelem, którego na razie odstawiłem do garażu i będzie czekał na lepsze czasy ;-). Na początek skromne dwie fotki układu jezdnego.

panther1_zps865fe67f.jpg

panther2_zps095ca14f.jpg

Wiele niewiadomych w tej wersji, więc jeśli koledzy zauważą coś niezgodnego z rzeczywistością to proszę o uwagi. Wybrałem do tej wersji koła stalowe. Koło napinające wybrałem wersje jak widać na zdjęciu. Co do pancerza górnego to z dostępnych dwóch elementów wybrałem ten opisany dla wersji F, chociaż na wielu rysunkach występuje z pancerzem z Panther-y G.

pozdrawiam

Wojtek

Napisano

Taka praca, że zimą odpoczywam . Z malowaniem to jeszcze nie mam konkretnego. W instrukcji są cztery schematy plus wiele wariacji w intrenecie w tym wiele malunków minią która ma swój urok.

• 2 weeks later...
Napisano

Na 2-óch ostatnich zdjęciach ta widoczna szpara jest jak rozumiem przez to, że póki co złożone na sucho?

• 3 weeks later...
Napisano

Witam

Mała aktualizacja warsztatu. Wziąłem na widelec wieżę. Oprócz paru blaszek i drucików dorobiłem osłonę wieży z polistyrenu 0,5mm. Nie wiem czy nie za gruba, ale już tak pewnie zostawię.

2211_1_zps59313568.jpg

2211_3_zps49d95f61.jpg

2211_2_zps586adf94.jpg

2211_4_zps4a7601bb.jpg

• 4 weeks later...
Napisano

Witam

Skromna aktualizacja prac. Oblaszkowanie z grubsza porobione, teraz na tapecie składanie gąsek. Dalej nie tylko nie mogę się zdecydować na malowanie .

p2_17_gr_zps943c53cf.jpg

p_17_gr_zps88c9fe71.jpg

Napisano

Co do jednego koloru to biorąc pod uwagę, iż byłby to wypust 45 to tylko zieleń. Kolor piaskowy w tym czasie już był szczątkowy a któraś tam z instrukcji określała kolor bazowy w zieleni (nie pamiętam oznaczenia). A z innego puntu widzenia pojazdy 45 często jako kolor bazowy miały farbę podkładową i na to nanoszono plamy kamuflażu.

PS. Był to mój drugi model i troszku go sp... ale ma miejsce honorowe na półce.

Napisano

Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi . Co mam odpowiedzieć . Jedni budują F bez blaszek na burtach, drudzy uzbrajają je po zęby. Myślałem, żeby tylko dodać blaszki bez narzędzi. Jak efekt będzie słaby zawsze można oderwać i będzie surowy.

Napisano

Koledze chodziło o to czym je przyklejasz. Jest młody i użył nowomowy. Podejrzewam że klej CA (cyjanoakryl).

Napisano

Nie masz czasem na zbyciu kompletu kół z gumowymi bandażami z tego modelu Dragona. Bo tam chyba były dwie opcje.

Napisano

, ja zrozumiałem to inaczej, że po co przykleiłem blaszki , jak większość kolegów CA, a czasami blaszkę z blaszką na luta.

Do kolegi author21 - koła z bandażami mogę odstąpić

• 2 years later...
Napisano

Stary kotlet :-)

Ale co z tego wyszło?

Wie możne ktoś czym ten model Dragon 6403 z 2008 roku różnił się od Dragon 9008 z 1995 roku?

Są tam jakieś zmiany ? Czy to tylko wznowienie?

Napisano

Bardzo ładnista. To, że to Science Fictions, to już inna rzeczuła. Ładnista i tak.