Stilgar Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 Witam zaczynam popełniać pierwszy w mojej karierze modelarskiej (w modelach plastikowych jestem dosłownie raczkujący szkrabik, ale cóż jak zabawa to zabawa) modelik. A oto co się udało upocić: silniczek w częściach złożony i ...domalowany Tak mnie intrygował ten napis na silniczku, że postanowiłem go uwydatnić przez maźnięcie kolorkiem. Wiem, że nie jest to ...jak kazali w instrukcji, ale nie mam zamiaru się kurczowo trzymać takowej, ponieważ jest to model dla mnie czysto szkoleniowy i napewno nie wystrzegę się błędów, więc nie przykuwam do tego wielkiej wagi... mam nadzieję, że mi to wybaczycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 Silnik bardzo ładny.Czysto pomalowany i ten napis taki miodny :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 29 Października 2007 Share Napisano 29 Października 2007 Witam. Widać miejsce łączenia elementów składających się na blok silnika. Czepiam się. Pozdrawiam. Voseba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 29 Października 2007 Autor Share Napisano 29 Października 2007 Edler- dzięki za miłe słowa.Voseba no z silniczkem już nic nie zrobię, ale dzięki takim "czapianiem się" będę wiedział na co zwracać uwagę w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 29 Października 2007 Share Napisano 29 Października 2007 Wydaje mi się, że jest to modelarski elementarz, dlatego się czepiam takich spraw. Pozdrawiam.Voseba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 29 Października 2007 Autor Share Napisano 29 Października 2007 ok. następnie w planie są osłona silnika, owiewka, zestaw posiadał wydaje mi się "pomalowane elementy osłon, no ale ...te łączenia... coś mi się zdaje, że one będą mnie prześladować przez dłuugie lata..... narazie poszpachlowane i maźnięte podkładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 30 Października 2007 Autor Share Napisano 30 Października 2007 zainteresowanie widzę niewielkie, ale cóż jedziemy dalej "grosz do grosza i będzie kokosza" jakie zaawansowanie takie zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Nie prawda , motorek super , śledze relacje od początku i myśle ze rownież do konca Powodzenia w dalszym montażu PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Model obserwuje ale nie pisze bo mi sie palce zmecza :P motory są za małe gdyby to była ciężarówka to odrazu inaczej :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Silniczek bardzo ładny...podoba mi się łańcuch...wszystko czysto pomalowane...jak na razie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 31 Października 2007 Autor Share Napisano 31 Października 2007 codziennie po jednym elemencie i model całością będzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 No narazie prace idą całkiem nieźle Mnie się podoba i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 Niezle CI idzie. A tak BTW Lancuch CI pekl ?? Mi w mojej no 46 RC211V pekl i wyglada tak samo tzn przy malym kole zebatym przesuniecie, :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 Silniczek pięknie wygląda , ładnie pomalowany dopracowany . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 1 Listopada 2007 Autor Share Napisano 1 Listopada 2007 volsebix nie łańcuszek sam musiałem cyknąć żeby potem go przełożyć przez tylny wahacz, ale z wpadek to po położeniu lakieru na obręcz koła kalka zrobiła fiku miku i jej nie ma. Przeszlifowałem całą felgę i (narazie próbnie pomalowałem, żeby zabaczyć czy efekt będzie podobny, tylko muszę kolor domieszać i pomaluje tak jak być powinno. W przednim kole od razu pomauje obręcze bo pewnie sytuacja będzie podobna. a tak na marginesie dziękuje wszystkim za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Ja nie mialem tego problemu , bo felgi mam pomaranczowe. :-) Ale kalki na opony "Michelin" i "Pilote" nie daly sie nalozyc. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Bardzo ładnie Ci idzie!! Podobają mi się te wszystkie szczegóły, które dopracowujesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Hmmm... My się tutaj za bardzo nie wypowiadamy, bo nas zatkało Bardzo ładnie Ci idzie jak na jeden z pierwszych modeli Cały czas śledzę relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr 30 Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Model SUPER.Zaklepałem sobie Yamaha Y2r 500 z Hellera.Zobaczymy jaki mi wyjdzie Twoj jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Bardzo ładnie Ci wszystko wychodzi i wygląda lux.Dobre szczegóły Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 2 Listopada 2007 Autor Share Napisano 2 Listopada 2007 Jako, że czwartek wolnym od pracy był...postanowiłem "ubrać" silniczek w ramę + mała kosmetyka. Jestem mocno zmotywowany Waszymi opiniami jednakże "nie chwalmy dnia przed zachodem słońca" ponieważ przedemną ciężkie zadanie mianowicie kalkomanie W tej sytuacji udaje sie na małe co by nabrać spokoju i pewności..... W niedziele powinno być wszysko jasne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 4 Listopada 2007 Autor Share Napisano 4 Listopada 2007 w międzyczasie powstał stojaczek do Hondy, więc trzeba było ją postawić (no może mniejszą połowę rcv-ki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Coraz Ciekawiej zaczyna wyglądać ten motorek. Mimo że dwa kułka jakoś nie przykuwają mojego zainteresowania to motory klasy GP 500 jaknajbardziej. Widać że model ma wiele możliwości i można go bardzo precyzyjnym zrobić ze względu na skalę. Pozdrawiam i siąde gdzieś z boku i będę obserwował Twoje poczynania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek_fajga Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Widac szew na tylniej oponie. Można go zeszlifowac papierem ściernym. Przedtem jednak warto oponkę włożyc do zamrażalnika na kilka godzin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 4 Listopada 2007 Autor Share Napisano 4 Listopada 2007 oponka już odwiedziła zamrażalnik, była potraktowana papierem wodnym a szew jak był tak jest (teraz w postaci cienkiej błyszczącej nitki).Odniosłem nawet wrażenie, że idzie on przez cały przekrój opony. Cała opona matowa po szlifowaniu a po obwodzie na śroku ta "niteczka"chyba to tak już zostawie, ponieważ naklejki na oponie mogą nie wytrzymać ponownej wizyty w klimacie wiecznej zimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi