zioło123 Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Witam w kolejnym warsztacie tym razem zepsuje tytułowy model od naszych braci słowian. Inbox http://www.mojehobby.pl/products/Pz.Kpfv.V-Panther-Ausf.D.html A teraz zdjęcia ode mnie Model będzie prosto z pudła + metalowa lufa i siatki. Środek wygląda z grubsza tak, detale są ładne, spawy też wyglądają dobrze Nie ma tylu jam co zvezdowy tygrys Ale są jakby pęknięcia albo rysy nie wiem co to niby plastik jest gładki wie ktoś co to??? Do wyboru mamy dwie wersje malowania Ja chyba zdecyduje się na tą pierwszą chociaż nie wiem jak wyjdzie malowana pędzlem. Mam zamiar poćwiczyć tutaj malowanie a dokładniej brudzing i wash. I od razu pytanie powinienem bawić się tutaj w robienie faktury pancerza? I także proszę bardziej doświadczonych kolegów o rady. Miłego oglądania. Jak by ktoś miał pytania co do zestawu to postaram się odpowiedzieć. No to do dzieła zobaczmy co wujek Putin nam wydziergał z plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Zagladam, bo sam się nad nim zastanawiam Na twoim miejscu dokupiłbym jeszcze tylko osłony boczne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 24 Listopada 2014 Autor Share Napisano 24 Listopada 2014 Chciałem zrobić ten i jeszcze następny model bez zabawy w blaszki żeby zacząć kleić bezbłędnie itp a poza tym próbowałem z blaszkami przy kingtigerze i szkoda mi na razie nerwów. Jak poprawię maturę to zaczne się bawić w blaszki bo będe miał długie wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Tu akurat nie ma dużo zabawy. Po prostu zastepujesz plastikowe, które są w jednym kawałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 24 Listopada 2014 Autor Share Napisano 24 Listopada 2014 To jeszcze pomyślę ale jeśli zostawie zestawowe to i tak je rozdziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 No w końcu się doczekałem warsztatu tego modelu. Dużo fotek poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Wygląda na to, że zvezda się postarała z tym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 25 Listopada 2014 Autor Share Napisano 25 Listopada 2014 Powinienem robić fakturę stali walcowanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Moim zdaniem jeśli będziesz malował pędzlem to szkoda Twojej pracy. Fartuchy boczne dorobić możesz nawet z blaszki po puszcze. Wyżarzona nad świeczką (uważaj na palce) powinna być bardziej miękka i mniej sprężysta. Czekam na foty z prac bo też czeka w magazynie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 25 Listopada 2014 Autor Share Napisano 25 Listopada 2014 Ogólnie to nad tą panterą ciąży klątwa najpierw szpachla tamiyi zaczyna mi tropić plastik to jeszcze potem mały element zawieszenia wpadł mi do słoiczka z klejem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 Żeby nie było, że się obijam i zbliżenie na utopiony w kleju element na szczęście nie będzie bardzo widoczny Próba spasowania, nie jest najgorzej jak na razie musiałem czymś docisnąć I kilka zbliżeń na detale, podoba mi się, że zvezda nie oszczędzała na spawaczach i są one nawet w małych elementach I teraz wieża (a właściwie jej początek) Porównanie lufy metalowej i zestawowej(nie czepiać się nadlewek nawet jeszcze jej nie skleiłem wycięta tylko do przymiarki ;) ), niby ta metalowa jest do pantery D od dragona ale jest zupełnie inna i teraz pytanie która jest lepsza jak widać zestawowa ma trochę dłuższe to zgrubienie na początku wsadzone do wieży wygląda tak i nie wiem niby ta zestawowa wygląda jak na zdjęciach może ktoś pomoże wiedzą to tyle na dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Patrząc na zdjęcia bardziej zbliżone oryginałowi jest ułożenie lufy plastikowej, ale ja mimo wszystko dałbym metalową. Poprawić za to musisz spasowanie bocznej burty (zdjęcie 4 od góry). Te "zakładki" nie powinny tak mocno odstawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Jeżeli te ze zdjęć to wersje D to zestawowa jest bardziej trafna przy jarzmie a metalowa przy wylocie. Poza tym poszukaj dł. oryginału i przeskaluj na 35'tkę. Może się okazać że pod metalową coś włożysz żeby bardziej wychodziła i będzie git. Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 Patrząc na zdjęcia bardziej zbliżone oryginałowi jest ułożenie lufy plastikowej, ale ja mimo wszystko dałbym metalową. Poprawić za to musisz spasowanie bocznej burty (zdjęcie 4 od góry). Te "zakładki" nie powinny tak mocno odstawać. Zapomniałem dodać, że złożone na sucho po sklejeniu powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Lufa Jordi rubio to kupa od tego trzeba zacząć. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Nie musisz do konca dopychac lufy. Wloz mniej więcej tak, by pasowało z plastikowa. Ale na przyszlosc inwestuj w lufy innej firny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 Problem był w tym że była za szeroka i dalej nie wychodziła ale już to naprawilem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 29 Listopada 2014 Share Napisano 29 Listopada 2014 Najlepiej popatrz na zdjęcia ,plany i porównaj. Tutaj Masz : Panzerkampfwagen "Panther" Ausfuehrung D with Versuchs-Serie Panther - Panzer Tracts [... ] A tutaj w dolnej części strony parę części o Panterze z cyklu «Танк на поле боя» [...] Dobre materiały to podstawa.Najlepiej kup oryginały. Podglądam od początku. Pozdrawiam Krzysztof [ Tak, kup oryginały, MOD] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi