kommar Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 (edytowane) Witam. Podczas jednej z przeprowadzek połamał mi się prawie gotowy model Katiuszy. Chyba będę go reanimował. Pozdrawiam Wszystkich. i w jednym kawałku. Edytowane 11 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Piękny model Ciekawi mnie jak robiłeś jasne zadrapania Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Warto reanimować bo jest bardzo ładny, chętnie zobaczę zdjęcia po złożeniu do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Twoje modele to zupełnie nowa jakość. To jak "malujesz" ślady eksploatacji, świadczy, że jesteś naprawdę świetnym obserwatorem i modelarzem. U mnie masz już status mistrza. :-)) Mam nadzieje,że ta porcja wazeliny, nie jest dla Ciebie niestrawna :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kommar Napisano 1 Listopada 2007 Autor Share Napisano 1 Listopada 2007 Witam. Dzięki za miłe słowa. Mistrzem się nie czuję, znam lepszych:) Jeśli chodzi o jasne zadrapania, to zawsze stosuję farby olejne VanGogh Talensa. Minimalna ilość białej na pędzelku nr.1 , późniejsze delikatne roztarcie czystym pędzelkiem, zwilżonym w rozcieńczalniku techmod, ale prawie suchym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Miodzio Małe pytanie - Katiusza posiada białe akcenty stosowane na defiladach wiec skąd aż taki stopień zużycia powłoki lakierniczej. Zapomnieli zamalować te akcenty po imprezie czy też trafiła zaraz po niej prosto na złom i tam przestała parę lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Miał isć na defiladę, ale się zepsuł. I za karę został zesłany na sybir :-))) Ot historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 kommar - Zajmujesz się może poza modelarstwem jakimiś innymi rodzajami sztuki ? Mam na myśli malarstwo lub coś w tym rodzaju. To co przedstawia ten model to sztuka sama w sobie. Przyglądam się od 15 minut tym zdjęciom i jedyne co mi przychodzi do głowy to fakt, że model jest zrobiony perfekcyjnie (pomijam fakty historyczne bo na tego rodzaju broni się nie znam). Tylko artysta plastyk może dostrzec takie szczegóły jak na przykład przebarwienia (zadrapania farby) przed odpryskami etc. Coś niesamowitego.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kommar Napisano 2 Listopada 2007 Autor Share Napisano 2 Listopada 2007 Witam Wszystkich. Model pomalowałem "defiladowo", ale chcę zrobić dioramkę z Katiuszą jako pomnikiem. Zainspirowały mnie do tego zdjęcia poniżej i wizyta w skansenie w Mniszewie. Piter - Interesuję się malarstwem, ale sam nie maluję. Plastykiem też nie jestem. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Piter, artystą sie bywa. To nie jest kwestia zawodu, a raczej poziomu tworzonych przez siebie rzeczy. Nie wdając sie w filozoficzny aspekt tego czym jest sztuka, Powiem tyle,że kommar jak robi modele to jest artystą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kommar Napisano 11 Listopada 2007 Autor Share Napisano 11 Listopada 2007 Witam. Katiuszę posklejałem. Teraz pomyślę o dioramce. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Oby więcej takich modeli i takich zdjęć! Idealny materiał, na którym można się wzorować przy swoich próbach "wyeksploatowywania" modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Oby więcej takich modeli i takich zdjęć! Idealny materiał, na którym można się wzorować przy swoich próbach "wyeksploatowywania" modelu To właśnie też chciałem rzec. Zwłaszcza tip z jaśniejszymi odrapaniami wart zapamiętania i przećwiczenia przy najbliższej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Marcin Ty archeologu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 Sam nie wiem jak to się stało Było na wierzchu listy i wszedłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kommar Napisano 31 Maja 2015 Autor Share Napisano 31 Maja 2015 Znaczy nie starzeje się Katiusza. Ma już ponad 8 lat, a da się na nią patrzeć. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi