micmal Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 Zakochałem się w skali 1:48, a przynajmniej w pojazdach Tamki. Świetnie się je składa. Wielkie dzięki dla Kamila i Ukiego za pomoc, bo ta pustynia mnie strasznie zmęczyła i chyba wolę robić roślinki na podstawkach niż knuć z pustynią. Wymyśliłem sobie, że ma być taka pomarańczowa, ale jednak najlepiej nie dumać, tylko walnąć na piaskowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 Podoba mi się, ale w kilku miejscach odpryski jakby trochę za duże np. wieżyczka KM-u, narożnik wieży głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2014 Dzięki w kilku miejscach odpryski jakby trochę za duże np. wieżyczka KM-u, narożnik wieży głównej. W zupełności się zgadzam. Fotki robione w dużym zbliżeniu jeszcze bardziej to uwidoczniły, ale fakt że zwłaszcza przy wieżyczce km-u mogłyby być subtelniejsze. Generalnie fajnie się zdziera i trzeba się kontrolować, żeby nie poszło to w złą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 I dlatego właśnie w Shermanie poszedłem w ich malowanie. Miało być na lakier, ale gąbka i pędzel dały większą kontrolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Super wyszło...Jak zrobiłeś ten piasek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 Super wyszło...Jak zrobiłeś ten piasek?? Dzięki No z piaskiem to łatwo nie było wbrew pozorom. Wykoncypowałem sobie, że to będzie pomarańczowa pustynia i szybko zmieniłem zamiar, bo czołg wyglądał jak w mirindzie. Jako bazę zastosowałem teksturę piaskową Tamki i wyglądało to tak Potem pomalowałem na pomarańczowo i było słabo. Ostatecznie całość psiknąłem beżowymi kolorami, powcierałem trochę pigmentów i wyszło jak powyżej. Generalnie to trzeba było nie kombinować, tylko podkolorować kolor tekstury i byłoby OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Dla mnie CZAD! Niby nic a jednak... świetna kompozycja. Zawsze jestem orędownikiem dodawania figurek tu nie jest potrzebna. Kompozycja jest pełna. Gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 No widzę, że cztery ósemka zaczyna coraz częściej pojawiać się na forum. I bardzo dobrze. Model bardzo mi się podoba, podstawka też bardzo ładnie się prezentuje. Tylko miejscami wydaje mi się, że obicia są trochę za duże. Ale to jest szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 mnie się jednak bardziej podobał na poprzedniej wersji podłoża. Gąsienice fajnie skomponowały się z piachem. Teraz mi tego nieco brak. No i ta woda....No nie wiem. Tak się czepiam bo świetnie to wygląda ,a ja bym nie potrafił :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 Jeszcze raz dzięki mnie się jednak bardziej podobał na poprzedniej wersji podłoża. ale on jest na tej wersji podłoża z pierwszego posta Te zdjęcia pokazują stan prac bezpośrednio po położeniu na podstawce tekstury Tamki. Mokro się tam zrobiło, bo jeszcze pędzelkiem zamoczonym w wodzie starałem się nadać kształt piaskowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 Podoba mi się, ładna kompozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 14 Grudnia 2014 Share Napisano 14 Grudnia 2014 a to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi