Melnikov Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 Witam. Jest to jeden z moich pierwszych skończonych modeli. Zdjęcia trochę przekłamują kolory, odcień jest bardziej mdły ;) Farba główna to Revell 89, a siedzenie to 84 Revell. Szykuję do niego podstawkę i gablotkę z plexi, aby się nie kurzył. Zdjęcia z podstawką dodam jak będzie zrobiona. Teraz liczę na uwagi i choć, przy nim nie poprawię już chyba nic, to rad użyję przy budowie innych modeli. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 Ładny szkrab. Takiego tła to chyba jeszcze na forum nie było - daje po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 nieco szew na gąsienicach widoczny. Ale ogólnie fajny szkrab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2014 nieco szew na gąsienicach widoczny. Ale ogólnie fajny szkrab. Starałem się wszystkie miejsca łączenia formy usunąć, ale dopiero przy fotkach na takim zbliżeniu wychodzą takie niedociągnięcia ;) Przy kolejnym modelu będę bardziej na to uwagę zwracał. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 znam to nadwyraz dobrze. zawsze powtarzam,że makro jest bezlitosne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Hehe... zarąbiście to wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 to czerwone tło jest zabójcze dla oczu... poza tym model wygląda fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 to czerwone tło jest zabójcze dla oczu...poza tym model wygląda fajnie Chciałem zrobić kontrast między modelem, a tłem. Ale widzę, że przesadziłem ;P Mam jeszcze trzy inne tła. Następnym razem użyję jednego z nich ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Jakbyś wygasił nasycenie czerwieni to IMO dawałoby już rady. Bo to nie chodzi o czerwień w zestawieniu z żółcią tylko o to że ona jest taka rażąca po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 No i kolejna cztery ósemka Model wygląda dobrze. Można by dodać trochę obić tu i ówdzie oraz wypłowienia kolorów na płaskich powierzchniach co by trochę ożywiło bryłę. Na pierwszych zdjęciach przesadziłeś z przysłoną. Ja staram się operować między 8,0 a 16 czasem 22. Do zdjęć zdecydowanie polecam tło białe ewentualnie czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 No i kolejna cztery ósemka Model wygląda dobrze. Można by dodać trochę obić tu i ówdzie oraz wypłowienia kolorów na płaskich powierzchniach co by trochę ożywiło bryłę. Na pierwszych zdjęciach przesadziłeś z przysłoną. Ja staram się operować między 8,0 a 16 czasem 22. Do zdjęć zdecydowanie polecam tło białe ewentualnie czarne. Nie znam się na aparatach. Zbyt skomplikowane to urządzenie dla mnie ;) Na początek zmienię tło przy kolejnych fotkach. Starałem się zrobić suchy pędzel, ale jak nakładałem lakier to mi się zmazał efekt ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2014 Podstawka pod Kettena zrobiona. Nazwałem ją "Stepy Akermańskie". No i fotki z procesu produkcji ;) Przymiarka ;P Pozdrawiam: Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Nie wiem jak edytować post, więc muszę dodać kolejny, aby wrzucić fotkę modelu z etykietą ;) (Chyba, że ktoś mi powie jak to zrobić, żeby nie zaśmiecać forum). Pozdrawiam: Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Widac ze troche czasu zeszlo, pierwsza odslona= epickie tlo, druga odslona=ok podstawka ale swiatlo...+nadal cos slabe tlo no i doczekalismy sie trzeciej odslony no i teraz jest swietnie, niby male a jednak bardzo ladnie. Troche za czysty uklad jezdny, ale to poprawisz przed 4 odslona jak bedziesz dokladal figurke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Widac ze troche czasu zeszlo, pierwsza odslona= epickie tlo, druga odslona=ok podstawka ale swiatlo...+nadal cos slabe tlo no i doczekalismy sie trzeciej odslony no i teraz jest swietnie, niby male a jednak bardzo ladnie. Troche za czysty uklad jezdny, ale to poprawisz przed 4 odslona jak bedziesz dokladal figurke Figurki nie planuję dokładać. Ale mogę się zastanowić nad przykurzeniem układu jezdnego. W końcu dorobiłem się pigmentu. Ludziki z tego modelu już są zarezerwowane do innej mikro podstawki, którą będę robił niedługo. Z Sd Kfz 2 jestem zadowolony i boję się, że figurka zepsuje efekt. Nie mam doświadczenia w ich malowaniu. Więc moja pierwsza "ludzka" scenka będzie bardzo mała i tylko dwie figurki. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 13 Września 2015 Autor Share Napisano 13 Września 2015 Witam. Wczoraj na konkursie modelarskim model został wyróżniony ;) Nie spodziewałem się, że on może się wybijać pośród innych modeli. Moim głównym modelem był Tygrys, w którego włożyłem sporo pracy i póki co maksimum swojej wiedzy modelarskiej, ale nie odniósł sukcesu ;) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 13 Września 2015 Share Napisano 13 Września 2015 A nie znasz powiedzenia " male jest piekne"? Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi