andrzejon26 Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Kupiłem blaszki Aber 35007 i gąski Fruli.Na dniach zaczynam. Poprzeczka wysoko postawiona ale będę się wzorować na viewtopic.php?f=87&t=31586 Robię wersję z kampanii wrześniowej. Tak koniecznie załóż warsztat. Możesz zerknąć jeszcze na ten temat (nie to żebym się chwalił): http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=47119 Tez chciałem zrobić z kampanii wrześniowej niestety zbudowałem go z dopancerzeniem i takich jeszcze we wrześniu nie było. Koledzy więc szybko mi z głowy wybili taki wrześniowy. Na pewno znajdziesz kilka wskazówek jak zrobić żeby był z kampanii wrześniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Dzięki Andrzejon26 Na pewno skorzystam. Tyle tu czytam już od prawie 3 tygodni, że już się ze mnie małżowinka śmieje, a mi się modele po nocach śnią To ma być pierwszy model po dłuuugiej przerwie więc się spinać na 100% zgodność nie będę. Zresztą na podkreślam ewentualne zostanie purystą mam czas Ma być on sprawdzianem co mi ze starych czasów z umiejętności zostało, formowania z blachy (kiedyś to był karton) nauka malowania aero i reszty brudzingu. Jak się nie da w sensowny sposób tego dopancerzenia zdjąć to albo zrobię z nim (taki jeżdżący prototyp ) albo pójdę w Afrika Korps bo kusi mnie żeby zrobić wszystkie czołgi tam występujące - mam np. Tigera I Early z Academy z spaskudzoną wieżą, który chciałbym zrobić właśnie na egzemplarz zdobyty przez Brytyjczyków, a przechowywany w Bovington. A Firulki zawsze można zdjąć i potem przełożyć do lepszego modelu Potem plan jest prosty - niemieckie niszczyciele czołgów. Warsztat pewnie w weekend założę, a zacznie się od opisu co nakupowałem, gdzie i ile to kosztuje, żeby "na leniucha" zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 … Robię wersję z kampanii wrześniowej.Produkcja Ausführung D rozpoczęła się we wrześniu 1939. Sam miałem taki pomysł jak ty. Nawet zebrałem zdjęcia słupów i posterunków granicznych. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 … Robię wersję z kampanii wrześniowej.Produkcja Ausführung D rozpoczęła się we wrześniu 1939. Sam miałem taki pomysł jak ty. Nawet zebrałem zdjęcia słupów i posterunków granicznych. :( Odkopałeś starocia... Model poszedł do ludzi a ja zabawę zacząłem Panterą ze stopki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Nim zauważyłem, że temat z przed roku poszukałem. I w Hongkongu mają te blachy. http://www.hobbyeasy.com/en/data/7365.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi