andrzejon26 Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 Kupiłem blaszki Aber 35007 i gąski Fruli.Na dniach zaczynam. Poprzeczka wysoko postawiona ale będę się wzorować na viewtopic.php?f=87&t=31586 Robię wersję z kampanii wrześniowej. Tak koniecznie załóż warsztat. Możesz zerknąć jeszcze na ten temat (nie to żebym się chwalił): http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=47119 Tez chciałem zrobić z kampanii wrześniowej niestety zbudowałem go z dopancerzeniem i takich jeszcze we wrześniu nie było. Koledzy więc szybko mi z głowy wybili taki wrześniowy. Na pewno znajdziesz kilka wskazówek jak zrobić żeby był z kampanii wrześniowej. Cytuj
cooper69 Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 Dzięki Andrzejon26 Na pewno skorzystam. Tyle tu czytam już od prawie 3 tygodni, że już się ze mnie małżowinka śmieje, a mi się modele po nocach śnią To ma być pierwszy model po dłuuugiej przerwie więc się spinać na 100% zgodność nie będę. Zresztą na podkreślam ewentualne zostanie purystą mam czas Ma być on sprawdzianem co mi ze starych czasów z umiejętności zostało, formowania z blachy (kiedyś to był karton) nauka malowania aero i reszty brudzingu. Jak się nie da w sensowny sposób tego dopancerzenia zdjąć to albo zrobię z nim (taki jeżdżący prototyp ) albo pójdę w Afrika Korps bo kusi mnie żeby zrobić wszystkie czołgi tam występujące - mam np. Tigera I Early z Academy z spaskudzoną wieżą, który chciałbym zrobić właśnie na egzemplarz zdobyty przez Brytyjczyków, a przechowywany w Bovington. A Firulki zawsze można zdjąć i potem przełożyć do lepszego modelu Potem plan jest prosty - niemieckie niszczyciele czołgów. Warsztat pewnie w weekend założę, a zacznie się od opisu co nakupowałem, gdzie i ile to kosztuje, żeby "na leniucha" zacząć. Cytuj
kjp_a_man Napisano 1 Lutego 2016 Napisano 1 Lutego 2016 … Robię wersję z kampanii wrześniowej.Produkcja Ausführung D rozpoczęła się we wrześniu 1939. Sam miałem taki pomysł jak ty. Nawet zebrałem zdjęcia słupów i posterunków granicznych. :( Cytuj
cooper69 Napisano 1 Lutego 2016 Napisano 1 Lutego 2016 … Robię wersję z kampanii wrześniowej.Produkcja Ausführung D rozpoczęła się we wrześniu 1939. Sam miałem taki pomysł jak ty. Nawet zebrałem zdjęcia słupów i posterunków granicznych. :( Odkopałeś starocia... Model poszedł do ludzi a ja zabawę zacząłem Panterą ze stopki Cytuj
jakub476 Napisano 1 Lutego 2016 Napisano 1 Lutego 2016 Nim zauważyłem, że temat z przed roku poszukałem. I w Hongkongu mają te blachy. http://www.hobbyeasy.com/en/data/7365.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi