woto Napisano 17 Grudnia 2014 Share Napisano 17 Grudnia 2014 Witam Równolegle z panterką buduję haubicę samobieżną M109A6 Paladin. Nie mogłem wytrzymać, i musiałem go zacząć robić. Model jest waloryzowany blaszkami voyager-a, plus gąski ruchome Skunkmodels. Części w modelu sporo, blaszek również. Bandaże na kołach jeszcze nie szlifowane. Brakuje dużo spawek, więc jest co robić. Poza tym model super spasowany i dokładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Grudnia 2014 Share Napisano 17 Grudnia 2014 Wziąłeś się za współczesne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2014 Chciałem coś dla odmiany zrobić, a ten model szczególnie przypadł mi do gustu. Przy wywołaniu z RAW coś musiałem przestawić i kolorek zrobił się groszkowy teraz chyba jest trochę lepiej z barwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2014 Witam Chcąc zakończyć ten rok wrzucam skromną aktualizację z postępu robót. Kadłub prawie skończony, koła jeszcze nie szlifowane. Proszę o uwagi jeśli coś koledzy znajdą do poprawy. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 wspaniała maszyna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Osłony przednich świateł "pocienisz"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2014 Wnętrza nie będzie, właz będzie może lekko uchylony tak żeby wnętrze nie było zbyt widoczne. Osłony przednich świateł wydaje mi się, że są w miarę poprawnej grubości. Grubość plastiku około 0,5mm co daje blachę gr. 17mm, a patrząc na zdjęcia oryginału to blacha jest solidna, pewnie z 15mm http://data.primeportal.net/artillery/mike_high/m109a6/26%20f-r.JPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 A to zwracam honor! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Mam podobną haubicę tylko w wersji A2(też AFV) czy w Palladinie też jest metalowa lufa? Bo w A2 dodali. Mój czeka w kolejce na wnętrze z Black Doga i Pojazd transportowy M992 z Riicha.Pozdrawiam M1A1HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2014 Tu też jest lufa metalowa, tylko hamulec wylotowy jest z plastiku i w dodatku z wersji A2 ale po małej korekcie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Super idzie!! Wysłałem Ci pw. .... i mam pytanie czy bedziesz robil antysleepa? . bulik życzę kolorowych znów. anty SLIP! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2014 AFV dało taką imitację antyslipa w formie naklejek. Ma ona pewnie zbyt drobną fakturę, zobaczę jak będzie wyglądać po pomalowaniu farbą podkładową. Oglądając zdjęcia rzeczywistego Paladina widać, że antislip jest bardzo drobniutki - prawie niewidoczny robiony z jakiejś farby z drobinkami. Ewentualnie delikatnie zrobię posypkę z sody http://data.primeportal.net/artillery/mike_high/m109a6/74%20TC%20hatch%204.JPG http://data.primeportal.net/artillery/mike_high/m109a6/87%20tow%20cable%20detail%203.JPG http://data3.primeportal.net/artillery/cam_alldredge/m109a6_paladin/images/m109a6_paladin_144_of_184.jpg W tym egzemplarzu takowej warstwy nie ma na włazie kierowcy http://data.primeportal.net/artillery/mike_high/m109a6/20%20driver%20hatch%205.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2014 woto-wyprzedziles mnie fotami i info dotyczacym slipa gdyz po info madeiry myslalem iz... za duzo dzisiaj.Poszukaj relacji z budowy M109A6 Paladin Volkera Bembennek,on uzyl drobnego papieru sciernego jako antyslipa.Na zdieciach ktore posiadam widac iz wlaz mechanika ma przykrecona dodatkowa plyte ochronna przytwierdzona dosc duzymi srubami i posiada tylko 1 uchwyt do podnoszenia ,u ciebie widze 2 uchwyty i chyba brak tych srub ?. poproszę o to zdjęcie, a relacji Volkera szukałem ale udało mi się znaleźć tylko fotki finałowego modelu, jeśli ktoś ma link do tej relacji to proszę o niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Chyba tylko tutaj http://www.plaeditions.com/prestashop/index.php?id_product=35&controller=product&id_lang=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 Szybka aktualizacja ale zrobiłem przymiar z posypką antypoślizgową i w połączeniu z naklejkami z AFV wychodzi chyba za grubo. Wygląda jakby była doklejona do pancerza jakaś mata. poniżej jest próbka posypki zrobiona bezpośrednio na plastiku i wydaje mi się, że wygląda znacznie lepiej proszę o opinie czy tak zostawić czy zmienić, bo mi się wydaje że lepiej będzie ściągnąć te naklejki i zrobić antyslipa po swojemu. poza tym dołożyłem trochę spawek na spodzie wanny oraz zrobiłem tylne "łapy oporowe" czy jak to zwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Zobacz tu http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?f=83&t=43754&sid=159decf28f4de303691cc6200f69faa0&start=45 faktura wykonana przy pomocy Surfacerem 500 z aerografu. Może się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 Zobacz tu http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?f=83&t=43754&sid=159decf28f4de303691cc6200f69faa0&start=45 faktura wykonana przy pomocy Surfacerem 500 z aerografu. Może się przyda. Patent dobry (wypróbuję go przy następnej okazji), ale już pozdzierałem te naklejki i pojechałem proszkiem (mocno trzymały). Wg mnie wygląda lepiej,nie ma już tego progu i grubości, choć pewnie mogłem dać mniej proszku. Pojechałem podkładem aby lepiej było widać efekt po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2015 Kolejny etap zakończony. Zmontowane gąski- jakość ogniwek jak i wierność oryginałowi bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Gąski ładne. Oni chyba do niczego innego gąsienic nie robią jak się nie mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2015 Tu akurat dałem friul-e atl-140, ze skunkmodels zrezygnowałem - cieńsze są o 0,5 mm i lubią się rozlatywać nawet jak są połapane klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2015 godziny lecą a efekty małe ale pierwszy koszyk wyklejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 No piknie Panie,piknie . Ja tam czekam na pojazd transportowy artylerii M992 od Riicha. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 4 Lutego 2015 Autor Share Napisano 4 Lutego 2015 Minęło sporo czasu, ale troszkę pierdułek na tej wieży jest. Klamotów jeszcze nie wieszałem bo by przeszkadzały w dalszych pracach. Zabieram się teraz za lufę i dokończenie niedorubek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 Bardzo efektowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 Świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi