kubisz Posted December 20, 2014 Share Posted December 20, 2014 Od dawna do matowienia modeli używam lakieru w sprayu - Vallejo 28.531 Acrylic Matte Varnish. Nigdy nie było najmniejszych problemów. Wczoraj chciałem popsikać tym kilkanaście elementów, większość ładnie się zmatowiła. Ale 2 z nich pozostały błyszczące. Pociągnąłem je więc jeszcze raz, jak wyschły. Błyszczały się jeszcze bardziej W akcie desperacji wyciągnąłem drugą, niedawno kupioną puchę i śmignąłem trzeci raz. No i teraz kur... świecą się nawet w nocy Co zrobiłem źle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christophorus21 Posted December 20, 2014 Share Posted December 20, 2014 Może głupie pytanie ale... Czy przed użyciem tego lakieru wstrząsałeś energicznie puszką przez kilka min żeby lakier się dobrze rozmieszał...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted December 20, 2014 Author Share Posted December 20, 2014 Oczywiście, że tak. Jak pisałem - większość elementów dostała ładny mat. Zastanawia mnie to, dlaczego poprawki coraz bardziej nabłyszczały e 2 elementy, które na mat się nie załapały... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solaris7813 Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 Błyszczały się jeszcze bardziej W akcie desperacji wyciągnąłem drugą, niedawno kupioną puchę i śmignąłem trzeci raz. No i teraz kur... świecą się nawet w nocy Co zrobiłem źle? Jaki jest sens postu który napisałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżejrosz Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 To może zrób teraz odwrotnie - nie "nabłyszczaj" matem , tylko psiknij błyskiem albo satyną. Może to coś da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 To może zrób teraz odwrotnie - nie "nabłyszczaj" matem , tylko psiknij błyskiem albo satyną. Może to coś da. Wątpie aby to tak działało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżejrosz Posted January 3, 2015 Share Posted January 3, 2015 To może zrób teraz odwrotnie - nie "nabłyszczaj" matem , tylko psiknij błyskiem albo satyną. Może to coś da. Wątpie aby to tak działało A nie wiem - jak działa w jedną , to i zadziała w drugą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted January 3, 2015 Author Share Posted January 3, 2015 Dżejrosz, chyba jednak nie skorzystam z rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts