kubisz Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Od dawna do matowienia modeli używam lakieru w sprayu - Vallejo 28.531 Acrylic Matte Varnish. Nigdy nie było najmniejszych problemów. Wczoraj chciałem popsikać tym kilkanaście elementów, większość ładnie się zmatowiła. Ale 2 z nich pozostały błyszczące. Pociągnąłem je więc jeszcze raz, jak wyschły. Błyszczały się jeszcze bardziej W akcie desperacji wyciągnąłem drugą, niedawno kupioną puchę i śmignąłem trzeci raz. No i teraz kur... świecą się nawet w nocy Co zrobiłem źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Może głupie pytanie ale... Czy przed użyciem tego lakieru wstrząsałeś energicznie puszką przez kilka min żeby lakier się dobrze rozmieszał...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2014 Oczywiście, że tak. Jak pisałem - większość elementów dostała ładny mat. Zastanawia mnie to, dlaczego poprawki coraz bardziej nabłyszczały e 2 elementy, które na mat się nie załapały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Błyszczały się jeszcze bardziej W akcie desperacji wyciągnąłem drugą, niedawno kupioną puchę i śmignąłem trzeci raz. No i teraz kur... świecą się nawet w nocy Co zrobiłem źle? Jaki jest sens postu który napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 To może zrób teraz odwrotnie - nie "nabłyszczaj" matem , tylko psiknij błyskiem albo satyną. Może to coś da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 To może zrób teraz odwrotnie - nie "nabłyszczaj" matem , tylko psiknij błyskiem albo satyną. Może to coś da. Wątpie aby to tak działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 To może zrób teraz odwrotnie - nie "nabłyszczaj" matem , tylko psiknij błyskiem albo satyną. Może to coś da. Wątpie aby to tak działało A nie wiem - jak działa w jedną , to i zadziała w drugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 Dżejrosz, chyba jednak nie skorzystam z rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi