elefantes Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Postanowiłem w końcu wrzucić tu do galerii kilka fotek swoich modeli obecnie sklejam wyłącznie ciężarówki skala 1/24 i 1/25. Maluję pędzlem i niezgodnie z oryginałem... , także prosze nie brać ze mnie przykładu, a jesli ktoś napisze jakieś słowa otuchy to z góry dziękuję. Życze miłego oglądania zdjęć Volvo VN 780 DAF 95 XF Peterbilt 377 Renault Magnum 2001 Western Star + chłodnia Scania 164 L + kurtynówka GMC General Ford 9000 Wrecker Mack Superliner Ford 9000 Aeromax FLD 120 Mercedes-Benz Actros 1857 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Fiu fiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 26 Kwietnia 2006 Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Jak dla mnie sa bardzo ladne.............co na to Tornado.....nasz szpec od ciezarowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 27 Kwietnia 2006 Share Napisano 27 Kwietnia 2006 Na fotkach malowanie wygląda perfekcyjnie, . Chętnie poznam tajniki Twojego warsztatu malarskiego (jakie masz pędzle, jakich lakierów używasz itd., jak to robisz itd.). Sam programowo nastawiony jestem na malowanie pędzlami, więc każda rada jest dla mnie cenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amerykaniec Napisano 27 Kwietnia 2006 Share Napisano 27 Kwietnia 2006 bardzo ładne modele tego peterka 377 sklejał mój brat ale go nie malował http://img271.imageshack.us/my.php?image=peterbil20cz.jpg http://img137.imageshack.us/my.php?image=peterbil45xz.jpg srry za foty ale nie mam narazie cyfrówki to bardzo starš kamerkš robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Kwietnia 2006 Share Napisano 27 Kwietnia 2006 Jak dla mnie sa bardzo ladne.............co na to Tornado.....nasz szpec od ciezarowek Elefantes już zna moje zdanie na temat jego modeli, jesteś mistrzem pędzelka - modele sa suuuper pomalowane Tego GMC General chyba nie widziałem jeszcze w Twojej kolekcji, od dawna go masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 28 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2006 Chętnie poznam tajniki Twojego warsztatu malarskiego (jakie masz pędzle, jakich lakierów używasz itd., jak to robisz itd.)... Z tego co się orientuję pędzle są nadal w użyciu przez wielu modelarzy, ale przy skali 1:24 gdzie powierzchnie malowane są raczej duże jest to coraz rzadziej spotykane... Maluję pędzlami okrągłymi Mag-pol (?) i farbkami Humbrola, głównie dlatego że długo schną co jest korzystne przy rozprowadzaniu zwłaszcza na dużych powierzchniach. Po zwaleniu kilku modeli (patrz: Superliner ) dzisiaj raczej już nie stosuję glossów, no chyba że na jakieś podzespoły niewielkich rozmiarów. Maluję głównie matowymi i satynowymi, no i metalikami... Wszystko pokrywam lakierami bezbarwnymi. Przy zbyt gęstych farbkach rozcieńczam je rozcieńczalnikiem w proporcjach róznych w zależności od potrzeb (dużo maluję próbnych warstw zanim przystąpie do malowania modelu). Farbki zbyt rzadkie wypieprzam zaraz po otwarciu pojemnika Najbardziej lubię metalizery Humbrola, bo nie wymagają rozcieńczania, nie zostawiają zacieków i są niemal stworzone pod pędzel... Jako podkładówki stosuję farbki Revellowskie matowe ze względu na szybki czas schnięcia... Jakbyś chciał więcej pogadać to moje GG 4865502 Tego GMC General chyba nie widziałem jeszcze w Twojej kolekcji, od dawna go masz? Cześć torni jak widzisz zawitałem w końcu i na to forum Generala skleiłem ponad rok temu, ale rzadko go pokazuję bo nie jest za ładnie wykonany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amerykaniec Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 ee tam mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna Napisano 5 Maja 2006 Share Napisano 5 Maja 2006 pieknie pomalowane , super wyjechane i wszystkie modele chcialy by byc takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 7 Maja 2006 Share Napisano 7 Maja 2006 To prawda jesteś mistrzem pędzla Twoje modele wyglądają Super są czysto sklejone i pomalowane. Szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iraz Napisano 17 Lipca 2006 Share Napisano 17 Lipca 2006 ŁADNE SKĄD MASZ GMC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Sierpnia 2006 Share Napisano 2 Sierpnia 2006 Chyba się przerzuce na pędzel Nie no żartuje, ale modele są wypasione mówiąc krótko..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Sierpnia 2006 Share Napisano 4 Sierpnia 2006 ostatnia fotka [merc] - zatkało mnie ;) bardzo ładne ujęcie a co do modeli, również nie odbiegają ;) osobiscie lubie amerykańskie krążowniki, moc, czarnaszeroka i kilka ton za plecami ...piękny klimat ;) eh sory rozmażyłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 28 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2006 Dorwałem aparat od znajomego, zaszalałem i zrobiłem sesję mojemu K100. Oto kilka moim zdaniem najlepszych fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amerykaniec Napisano 28 Sierpnia 2006 Share Napisano 28 Sierpnia 2006 wszystkie twoje modele są wręcz zarąbiste tylko ten właśnie kenworth i mercedes to są twoje znaki firmowe K100 jest genialny super maszynka wygrasz nią nie jeden konkurs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 28 Sierpnia 2006 Share Napisano 28 Sierpnia 2006 Z tym konkursem to pewno prawda, machina robi wielkie wrażenie ;), naprawdę niezły modelik, 1 fotka najlepsa ;). fliper_nx 73 [nr to slang Cb'owców ;)] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Sierpnia 2006 Share Napisano 29 Sierpnia 2006 Miałem okazje zobaczyć Twoje modele - Kenwortha K-100 i Actrosa na konkursie w Opolu. Muszę przyznać, że zrobiły na mnie wielkie wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Sierpnia 2006 Share Napisano 29 Sierpnia 2006 Nie ma to jak 90 rocznik :D:D:D Bardzo zdolny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 29 Sierpnia 2006 Share Napisano 29 Sierpnia 2006 Święta prawda. BARDZO Zdolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 5 Września 2006 Autor Share Napisano 5 Września 2006 No nie wiem panowie o co chodzi z tym rocznikiem '90 ale pewnie jest tak jak piszecie ...A tymczasem do rzeczy: Odkurzyłem starszy model i pognałem w plener i powiem, że zaczyna mi się to podobać. Fotki robione na dość dużym zoomie, także nie widać właściwie żadnych błędów na modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 12 Września 2006 Autor Share Napisano 12 Września 2006 (edytowane) c.d. plenerowych fotek Peterbilt 377: Edytowane 6 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 14 Września 2006 Share Napisano 14 Września 2006 Jestem pod wrażeniem, że można tak ładnie pędzlem takie wielkie powierzchnie pomalować. A te zdjęcia plenerowe też bardzo fajne są Elefantesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iraz Napisano 17 Września 2006 Share Napisano 17 Września 2006 Mnie też zaskczyleś ładny ten DAF,MERCEDES I K100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 DAF jest mioooooooooooooooooodzio:D Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Października 2006 Share Napisano 4 Października 2006 a mi najbardziej podoba się Peterbilt 377 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi