PKD4GA Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 MiG-29UB - Radom-Sadkow 29.08.2007 - Air Show 2007 Walkaround MiG-29A Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 Witam, przede wszystkim chciałbym Ci bardzo podziękować za te foty!! Na zimowy konkurs będę robił model tego właśnie samolotu i jestem bogatszy o pare nowych, ciekawych ujęć! Czy masz więcej fotek tegoż samolotu, czy wrzuciłeś już wszystko co masz? Interesuje mnie pezpośredni rzut pod kątem 90 stopni na przedni luk podwozia. Jeśli dysponujesz taką fotką, byłbym Ci bardzo wdzięczny. Pozdrawiam, Lucas HS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 Jako ciekawostkę modelarską dodam, że na jednym z 29tych w wersji UB było godło o ciemniejszym odcieniu niebieskiego, oraz srebrnej obwódce. Niestety nie pamiętam n/b tego samolotu. Ale na 100% był to pierwszy UB przekazany 41ELT z Królewa Malborskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 Już się bałem, że nie ma "męskiego elementu pomiarowego", ale jest, jednak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 Piekne fotki. Dobra robota :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Listopada 2007 Autor Share Napisano 5 Listopada 2007 Interesuje mnie pezpośredni rzut pod kątem 90 stopni na przedni luk podwozia. Jeśli dysponujesz taką fotką, byłbym Ci bardzo wdzięczny. - hmm przejrzalem wszystko co mam i niestety... moze Majek zrobil cos takiego robiac fotki MiG-29A ? Ma je wrzucic na dniach. Troche widac tu: Ciezko sie dostac w to miejsce generalnie Zycze udanego startu w konkursie. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Ciezko sie dostac w to miejsce generalnieA tam ciezko... Trzeba sie tylko polozyc pod samolotem... Luk przedniego podwozia mam obbstrykany dokladnie. W tym tygodniu postaram sie wrzucic fotki, a jak mi sie nie uda, to pisz na PW, albo GG, to Ci te fotki puszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Listopada 2007 Autor Share Napisano 5 Listopada 2007 Ciezko sie dostac w to miejsce generalnieA tam ciezko... Trzeba sie tylko polozyc pod samolotem... - objac czule udami dodatkowy zbiornik paliwa. Bezcenne Luk przedniego podwozia mam obbstrykany dokladnie. W tym tygodniu postaram sie wrzucic fotki, a jak mi sie nie uda, to pisz na PW, albo GG, to Ci te fotki puszcze... - ja Ci dam "postaram" Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Dzięki wam, ja może poczekam... nie będę robił dodtkowego problemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Kurde, jak na zlosc Fotosik dzisiaj ledwo zipie... Moze pozniej wieczorem bedzie lepiej. W kazdym razie zdjecia luku przedniego podwozia mam juz odlozone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Fajnie, dzięki, a Ty wrzucisz do neta wszystko co masz, czy w razie czego będę mógł prosić na PW o więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Narazie wrzuce Ci te komory podwozia, ale za jakis czas postaram sie zrobic pelnego Walkarounda. Jezeli jeszcze potrzebujesz jakichs zdejc, to wal smialo, tutaj albo na PW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Ok, dzięki wszystkim, Majek - czy Ty do neta wrzucisz wszystko co masz czy mógłbym ewentualnie pytać na PW o więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Erm... Popatrz, co napisalem wyzej... Dobra, masz narazie komore przedniego podwozia. Za jakis czas wrzuce na fotosik reszte i jakos podlinkuje na forum... Uwaga, zdjecia sa w duzej rozdzielczosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Listopada 2007 Autor Share Napisano 5 Listopada 2007 Jak to nie jest UB to proponuje przeniesc do A i tu podlinkowac - tak dla zasady Dzieki Lucas HS za zmobilizowanie "okreslonych czynnikow" Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Spokojnie... Jak zrobie pelnego walkarounda, to po sobie posprzatam. Narazie Lucas potrzebowal fotek, wiec tu je wrzucilem... Poza tym A i UB wneke podwozia maja takie same... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Jako ciekawostkę modelarską dodam, że na jednym z 29tych w wersji UB było godło o ciemniejszym odcieniu niebieskiego, oraz srebrnej obwódce. Niestety nie pamiętam n/b tego samolotu. Ale na 100% był to pierwszy UB przekazany 41ELT z Królewa Malborskiego. N/B tegoż samolotu to 4115 To była pierwsza "szparka" jaka do nas trafiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 To była pierwsza "szparka" jaka do nas trafiła.A nie jedyna czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 To była pierwsza "szparka" jaka do nas trafiła.A nie jedyna czasem? Na tamten czas była jedyna jak napisałem wcześniej "pierwsza jaka trafiła". Bo de facto na początku trafiły do nas aż 4 samoloty, 3 bojowe i jeden szkolno bojowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 No tak, faktycznie. Z tego co slyszalem jeden z tych 3 bojowych byl w takim stanie, ze od razu na stacje benzynowa gdzies trafil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 No tak, faktycznie. Z tego co slyszalem jeden z tych 3 bojowych byl w takim stanie, ze od razu na stacje benzynowa gdzies trafil... Wierzysz w plotki... Bo ja pierwsze słyszę, żeby coś takiego miało miejsce A fakt, maszyny od niemiaszków były zajechane jak trafiły do WZL-2 w Bydgoszczy. Głównym problemem był i jest problem z wytrzymałością płatowca, a dokładnie końcówek skrzydeł. Ale Mińsk ma ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Wierzysz w plotki...No wlasnie ta plotka pochodzi od jednego z ludzi z WZL Bydgoszcz... Nie wiem ile w tym prawdy, nie wnikalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Prawda jest taka, że jeden z samolotów które dostaliśmy od Niemców, trafił do Dęblina (po wizycie w WZL Bydgoszcz), żeby personel techniczny mógł się szkolić. Możliwe, że to był właśnie ten "zajechany" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toyo Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 OK, zgodnie z sugestią umieszczam fotki MiG-29UB nr boczny 64 tu: W drugiej kabinie na fotelu widać kable, nie są to elementy wyposażenia wnętrza, jest to kabel słuchawek i mikrofonu przez które technik rozmawia z pilotem podczas uruchomienia samolotu. Przewód jaki biegnie od dźwigni katapultowania do burty jest zabezpieczeniem naziemnym katapulty i awaryjnego zrzutu osłony kabiny. Na ostatnich zdjęciach widać rozkład barw na płatowcu, fachowcom pozostawiam analizę jakie to kolory. Plama jaką widać na prawej burcie powstała po zamalowaniu uszkodzeń farby wynikłych z dostawiania drabinki. Kolor był dobrany przez technika, jest to "coś" błyszczącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek g. Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 Witam! Mam pytanie do kolegi Toyo. Interesuje mnie siłownik podnoszenia osłony kabiny w MiG-u UB a dokładniej jego zamocowanie przy podstawie, tj. za prowadnicą fotela. Bo mimo posiadanej bogatej dokumentacji do tego samolotu jakoś nie mam takiego zdjęcia aby to zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi