drago101 Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 Trzeba przyznać, że ktoś to porządnie wykombinował. Ten typ kamuflażu faktycznie doskonale rozmywa bryłę pojazdu. Wszystko się pięknie zlewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 23 Lutego 2015 Autor Share Napisano 23 Lutego 2015 Walka z gąskami Chyba wystarczający zwis?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 Jest to nie wykonalne, zdjęcie tych wszystkich maskowań zajęło mi około 2h jak nie lepiej Fakt, ale tak jak pisałem wyżej, nie masz się co "biczować". Dla większości tu piszących, jak i dla mnie, efekt jest świetny! Prawda A co do gąsek to są chyba raczej wg. mnie ok Tylko lufa taka chyba krzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 23 Lutego 2015 Autor Share Napisano 23 Lutego 2015 To tylko złudzenie Fakt nie jest ona metalowa ale w miarę prosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 Do malowania gąsienic zorganizuj sobie Tamiya XF-84 Dark Iron. Jak dla mnie genialny kolor do nich. Jakbyś czegoś nie był pewny to pytaj - szkoda by było takiego ładnego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 23 Lutego 2015 Autor Share Napisano 23 Lutego 2015 Dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 23 Lutego 2015 Autor Share Napisano 23 Lutego 2015 aha jeszcze jedno jakiej farby używacie do malowani narzędzi? łopaty kilofa? chodzi mi o metal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 Ja mam sprawdzony taki przepis baza na czarno, a następnie suchym pędzlem Citadel Boltgun Metal i ewentualnie na koniec pigmentem AK-Interactive Dark Steel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 25 Lutego 2015 Autor Share Napisano 25 Lutego 2015 Brytol mówi, że pasował by tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Jaki masz plan na dalsze malowanie, bo jakiś wash by się przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 25 Lutego 2015 Autor Share Napisano 25 Lutego 2015 Wszystko okaże się w weekend, na razie dostał połysk aby położyć kalki, po tym połysk i coś się pomyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 25 Lutego 2015 Autor Share Napisano 25 Lutego 2015 Żeby nie było, że jestem prostak to w między czasie kładzenia kalek postanowiłem zakupić jakieś oświetlenie i zrobić zdjęcie normalnym aparatem (że niby warsztat z ładnymi zdjęciami). Więc model teraz wygląda tak (błyszczący lakier) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Coś ten lewy reflektor dziwnie wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Coś ten lewy reflektor dziwnie wygląda... Raczej prawy ;) No i mam nadzieje, ze te kolory to przeklamanie zdjecia bo na starych byly duzo lepsze... ciut za pomaranczowo sie zrobilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 26 Lutego 2015 Autor Share Napisano 26 Lutego 2015 Coś ten lewy reflektor dziwnie wygląda... Na makro bardziej to widoczne niż w rzeczywistości Coś ten lewy reflektor dziwnie wygląda... Raczej prawy ;) No i mam nadzieje, ze te kolory to przeklamanie zdjecia bo na starych byly duzo lepsze... ciut za pomaranczowo sie zrobilo. Sidolux + zdjęcia i wydobyło pomarańcza w rzeczywistości tak mocno pomarańczowe nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 27 Lutego 2015 Autor Share Napisano 27 Lutego 2015 Gąski zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 2 Marca 2015 Autor Share Napisano 2 Marca 2015 Na razie wygląda to tak Jakieś sugestie ? błędy? pierwsze moje obicia zacieki więc każdą radę pochłonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 przetrzyj bardziej gąsienice. Na Mlacie jest bardzo suchy klimat,więc najczęściej stykają się ze skalistym podłożem wiec powinny się świecić na stalowo jak psie jajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Żeby koła napędowego przetrzyj metalizerem lub ew. ołówkiem. Pomaluj lufę km na czarno i też przetrzyj metalizerem. Nie zapomnij jak ja o peryskopach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 3 Marca 2015 Autor Share Napisano 3 Marca 2015 Dziękuję Panowie już poprawiłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Zaiste ładna robota! Nabieram ochoty na tego "wojownika". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 ogólnie to trzeba by go okurzyć. BYłem na Malcie i wszystkie samochody są zakurzone więc to samo powinno być i z czołgiem. Kurz powinien mieć bardziej ceglasty kolor, bo taka jest tam ziemia. Mogę służyć fotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 3 Marca 2015 Autor Share Napisano 3 Marca 2015 To robi się problem bo diorame juz zrobilem i go zakończyłem. Hmm wstawię najwyżej galerie a jak co to coś zmienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 Tak jak napisałem w galerii z racji uwag dokonam poprawek Myślę, że jest to rozsądne posunięcie, a nie upieranie się przy swoim że niby to tak ekstra wygląda i zmian nie będzie SUPER WYSZŁO TO KAMO TYLKO GĄSKI CI NIE BARDZO WYSZŁY co sugerujesz, że jest źle? co poprawić? Przydałoby się trochę kurzu Rozpocząłem troszkę tą trudną technikę, opieram się na czasopismach otrzymanych od kolegi i w chwili obecnej wygląda to nastepująco PS. Jeszcze jedno zdjęcie Chyba wyglada ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi