irlandczyk85 Napisano 17 Lutego 2015 Share Napisano 17 Lutego 2015 Co do olinowania kupiłem za radą forumowicza drucik miedziany do olinowania.Najtańszy jaki był z przesyłką chyba 2.50 euro na polskie 10 zeta i powiem jedno.Rewelacja.ewentualne błędy to brak doświadczenia.Jak wszystko idzie dobrze to wygląda rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 19 Lutego 2015 Autor Share Napisano 19 Lutego 2015 trochę się pobawiłem z brudzeniem. Co do washa całego pokładu to nie da rady, trzeba było to zrobić zanim cokolwiek lepiłem na pokładzie. Teraz to po ptokach zbyt duże ryzyko że coś urwę, już samo lakierowanie matowym lakierem będzie wyzwaniem żeby niczego nie rozdupcyć więc tak pierw kotwice rdza metodą suchego pędzla wash łańcuchów wash na wieżach 356 mm tak wiem widać linię łączenia pokładów jak nie wiem co i tylnia artyleria ogólnie że tak powiem ten model będę trzymał w jakimś hermetycznie szczelnym pudełku bardzo głęboko pod łóżkiem bo jego wykonanie jest mega kiepskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Że tak się zapytam, czego się spodziewałeś wykonując cały model w niecały miesiąc? Zbyt krótki czas na warsztacie nic dobrego nie wróży.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Lutego 2015 Super Moderator Share Napisano 19 Lutego 2015 jego wykonanie jest mega kiepskie Faktem jest, że widać OGROMNĄ niechlujność w wykonaniu, chociażby nie przeszlifowane linie na łączeniach form.... To jest podstawa każdego klejenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 19 Lutego 2015 Autor Share Napisano 19 Lutego 2015 no wiem na swoje usprawiedliwienie mam to że przy graf spee dłubie bardzo wolno i przykładam się do każdego detalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi