Skocz do zawartości

YouTube i "Plastikowy Hit" porady dla modelarzy

erkamo

Rekomendowane odpowiedzi

google ? http://www.pcworld.pl/news/98529.html

Pozdr.

Pawel

Odsyłam do mojej sygnatury i przypomnę, że zadane pytanie na Google nie zawsze musi wyszukać to samo, np. wpisując na moim kompie dane słowo i na mojej dziewczyny - wyskakują całkiem inne strony...

Odsyłam do mojej sygnatury i przypomnę, że zadane pytanie na Google nie zawsze musi wyszukać to samo, np. wpisując na moim kompie dane słowo i na mojej dziewczyny - wyskakują całkiem inne strony...
- w takim wypadku polecam ten link

Pozdr.

Pawel

No właśnie to też stosowałem do momentu kiedy przeczytałem, że personalizacja wyszukiwań opiera się w pewnym sensie na IP.

I tak mogło by być bo kombinowałem tez sam na kilkanaście sposobów typu rożne kompy pod to samo gniazdo i za każdym razem te same wyniki nie jest to też sprawa cookie, więc takie dopisywanie końcówek do adresów raczej nic nie daje.

I na pewno jest to sprawa IP, bo dlaczego za każdym razem jak wyskakują mi reklamy z serwisami randkowymi to zawsze wyskakuje info, że są panienki z mojego miasta i tu pojawia się nazwa mojego miasta?

Z resztą mam już te odcinki na kompie i piszę list z zapytaniem do TVP3 co i jak sie ma z tym programem.

No właśnie to też stosowałem do momentu kiedy przeczytałem, że personalizacja wyszukiwań opiera się w pewnym sensie na IP.
- poszukaj sobie - mechanizmy sa opisane. Rowniez na tym serwisie do ktorego wstawilem Ci link...

I na pewno jest to sprawa IP, bo dlaczego za każdym razem jak wyskakują mi reklamy z serwisami randkowymi to zawsze wyskakuje info, że są panienki z mojego miasta i tu pojawia się nazwa mojego miasta?
- "panienki" tak jak caly "content" strony google jest tez zalezny od IP. Dzieki temu domyslnie otwiera Ci sie polska wersja Googla...itd. Ty natomiast pisales wczesniej o roznych wynikach otrzymywanych z wyszukiwarki. W Chinach obcinaja wyniki zapytan - to pewne. Ciekawe czy na sortowanie wynikow "numerek" ma wply ? Pewnie tak... To juz OT wiec

Z resztą mam już te odcinki na kompie i piszę list z zapytaniem do TVP3 co i jak sie ma z tym programem.
- no to fajnie ze wszystko sie dobrze zakonczylo

Pozdr.

Pawel

Według mnie świetny program. Z chęcią obejrzałem 12 odcinków. Oczywiście nie na raz, bo byłoby to męczące dla oczu. I czy są gdzieś na necie kolejne odcinki??

Jak otworzyć plik ściągnięty przez KeepVid? Mam flv player, ale ten nie odtwarza, a w MediaCoder nie można zmienić formatu. Czy ja źle ściągałem, czy plik jest zapakowany? WinRaR tego nie chce rozpakować, czy może inny?

Dzięki za pomoc.

Jak otworzyć plik ściągnięty przez KeepVid? Mam flv player, ale ten nie odtwarza, a w MediaCoder nie można zmienić formatu. Czy ja źle ściągałem, czy plik jest zapakowany? WinRaR tego nie chce rozpakować, czy może inny?

KeepVid ściąga pliki bez żadnego rozszerzenia (a i bez oryginalnej nazwy przy okazji). Dlatego po ściągnięciu pliku musisz nadać mu jakąś nazwę i rozszerzenie .flv i wszystko będzie git

• 5 years later...
Witajcie

Przepraszam za odgrzebywanie tematu.

Otrzymałeś jakąś odpowiedz od TVP?

Niestety, nie. Mimo wysłania kilku maili odpowiedzi nie otrzymałem :(

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...