Jacko Napisano 7 Lutego 2015 Share Napisano 7 Lutego 2015 Przy okazji dzisiejszego kręcenia po Helu i półwyspie zajrzałem w pobliże portu wojennego. http://pl.wikipedia.org/wiki/ORP_Wicher_(1958) http://pl.wikipedia.org/wiki/ORP_Grom_(1957) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 7 Lutego 2015 Autor Share Napisano 7 Lutego 2015 PS. Wlazłem też na wieżę kierowania ogniem 27 BAS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Jacko - exploracja I klasa chociaż jak widzę takie widoki to serce ściska... szczególnie okrętów, na których kiedyś łopotała bandera z orłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 9 Lutego 2015 Autor Share Napisano 9 Lutego 2015 Rzeczywiście smutny to widok, ale takie to były dziwne czasy, gdy nikt się tym nie przejmował i nawet normalne złomowanie się mało opłacało. Teraz to już nawet strach tam wchodzić, bo ponad 40 lat w tych warunkach zrobiło swoje i pewnie długo to już nie potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Fajne foty - jak dojść do owego miejsca ? Fota zrobiona z latarni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuan Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Świetne, choć smutne zdjęcia. A tam na pewno wolno wchodzić? :P Bo wydaje mi się, że byłem kiedyś w tych okolicach i nie było możliwości wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 W zasadzie nie wolno, bo to ciągle tereny Marynarki Wojennej, a w części Agencji Mienia Wojskowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 17 Marca 2015 Autor Share Napisano 17 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Dzięki za super fotki. Mam model kartonowy z wydawnictwa WAK niszczyciela ORP Wicher II...Twoje zdjęcia będą pomocne w budowie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Byłem, widziałem Fotek mam jednak dużo mniej, bardzo fajnie oglądać taką relację, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Co te wraki tam robią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 21 Marca 2015 Autor Share Napisano 21 Marca 2015 Rdzewieją! Teoretycznie kadłuby miały służyć jako dodatkowe falochrony portu. W wojsku mieli (i mają do dzisiaj) różne dziwne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Rdzewieją! Teoretycznie kadłuby miały służyć jako dodatkowe falochrony portu. W wojsku mieli (i mają do dzisiaj) różne dziwne pomysły. Miały zapobiegać zamulaniu wejścia do portu wojennego a nie jako falochrony. Wzdłuż półwyspu jakoweś prądy morskie są.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 23 Marca 2015 Autor Share Napisano 23 Marca 2015 Słyszałem różne wersje, ale w zasadzie prawie na to samo wychodzi ;] Tu jeszcze wirnik turbiny parowej z Wichra: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 26 Marca 2015 Autor Share Napisano 26 Marca 2015 Jeszcze trochę fotek z weekendu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Smutny widok ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 czas połowicznego rozkładu 50 lat, a taka butelka PET ma chyba ze 400.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2017 Raz jeszcze odwiedziłem wrak Groma. Chyba po raz ostatni, bo już strach tam wchodzić. Tu jeszcze trochę fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi