Czesio Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 Witam Jakiś czas temu było głośno w TV, gdy amerykańska rakieta Antares 130 firmy Orbital Sciences rozwaliła się na wyrzutni chwilę po starcie. (wybuch jeden z dwóch silników NK-33 ) Rakieta mi się spodobała, miałem chwilę wolnego i sobie ją zrobiłem No powiedzmy. Niestety moja tokarka z imadła i wiertarki ma powiedzmy że brak dokładności, więc wyszło coś podobnego do oryginału. No to pomalowałem sobie ją po swojemu, załóżmy że to poprawiona wersja z nowymi silnikami Wyrzutnia wzorowana na Launch Pad 0 w Mid-atlantic Regional Spaceport MARS. Rakieta jest zrobiona z bloczka sklejonych na CA prostokątów z hipsu. Podstawka jak i wszystko na niej to również hips, z elementami z kabli i cyny. Trawka to zmielona gąbka dla kolejkowców. Wieża jest polutowana z cynowych drucików. Leży na półce chyba od października, i tak gdzieś tak mi się dzisiaj przypomniało i porobiłem fotki ;) Z budowy mam tylko jedną fotkę, jeszcze ze starą, drewnianą rakietą. Cytuj
bazylms Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Nietypowy projekt. Z daleka wygląda ładnie, choć zdjęcia makro uwydatniają pewne niedociągnięcia. Cytuj
abaspt Napisano 19 Marca 2015 Napisano 19 Marca 2015 Wygląda bardzo ładnie, tak samo z bliska jak i z daleka:) Cytuj
Marcin M. Napisano 11 Lipca 2015 Napisano 11 Lipca 2015 Świetny scratch. Czy instalacja i zabudowa to Twoja wizja, czy miałeś jakieś referencje? Cytuj
M.A.V. Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Czesio - nieszablonowy pomysł i ciekawe wykonanie Myślę że jakby malowanie byłoby aero to efekt byłby jeszcze lepszy - gdzieniegdzie widać miejsca gdzie spłynęła farba co ciut psuje efekt końcowy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi