Czesio Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 Witam Jakiś czas temu było głośno w TV, gdy amerykańska rakieta Antares 130 firmy Orbital Sciences rozwaliła się na wyrzutni chwilę po starcie. (wybuch jeden z dwóch silników NK-33 ) Rakieta mi się spodobała, miałem chwilę wolnego i sobie ją zrobiłem No powiedzmy. Niestety moja tokarka z imadła i wiertarki ma powiedzmy że brak dokładności, więc wyszło coś podobnego do oryginału. No to pomalowałem sobie ją po swojemu, załóżmy że to poprawiona wersja z nowymi silnikami Wyrzutnia wzorowana na Launch Pad 0 w Mid-atlantic Regional Spaceport MARS. Rakieta jest zrobiona z bloczka sklejonych na CA prostokątów z hipsu. Podstawka jak i wszystko na niej to również hips, z elementami z kabli i cyny. Trawka to zmielona gąbka dla kolejkowców. Wieża jest polutowana z cynowych drucików. Leży na półce chyba od października, i tak gdzieś tak mi się dzisiaj przypomniało i porobiłem fotki ;) Z budowy mam tylko jedną fotkę, jeszcze ze starą, drewnianą rakietą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Lutego 2015 Share Napisano 16 Lutego 2015 Nietypowy projekt. Z daleka wygląda ładnie, choć zdjęcia makro uwydatniają pewne niedociągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abaspt Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Wygląda bardzo ładnie, tak samo z bliska jak i z daleka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Świetny scratch. Czy instalacja i zabudowa to Twoja wizja, czy miałeś jakieś referencje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 Czesio - nieszablonowy pomysł i ciekawe wykonanie Myślę że jakby malowanie byłoby aero to efekt byłby jeszcze lepszy - gdzieniegdzie widać miejsca gdzie spłynęła farba co ciut psuje efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi