gumowy01 Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Taki mały projekt z testów superciężkiego czołgu przełamania T28/T95. Główny bohater to oczywiście czołg T28/T95. Jest to żywiczny wyrób chińskiego producenta 5MHobby nr kat. 72039. W zasadzie zestaw spoko. Pewne kłopoty miałem z zawieszeniem pojazdu. We własnym zakkresie dorobiłem detale wind do podnoszenia zewnętrznych par gąsienic. Lufa pojazdu z żywicznej została wymieniona na toczoną z RB Model do M4A3 76 do skali 1/48 i z powodzeniem tutaj robi za kaliber 105 mm. Uzupełnieniem będzie Ford Staff Car m 1942 z firmy ACE nr kat 72298. Wiele dobrych słów na temat tego zestawu nie można powiedzieć, zwłaszcza jak się chce przestawić go z otwartymi drzwiami, a co za tym idzie zwaloryzowaniem wnętrza. Na dioramce znajdzie się poza obsługą czołgu kilku oficerów US Army i kamerzysta z kamerą. Niebawem dalsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Ale brzydal...tym samym bardzo ciekawy. drogie takie cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 za staff cara order się należy od razu :-) czołg trochę optycznie na razie ginie przez kolor żywicy. pewnie po podkładzie efekt będzie dużo lepszy. czekam na cd :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 21 Lutego 2015 Autor Share Napisano 21 Lutego 2015 Co do ceny to w sklepach wysyłkowych kosztuje około 40 euronów. Ja swojego nabyłem za około 100 zł. Fakt że faktycznie niewiele widać nawet na żywca. Trochę się tego obawiałem, czy nie ma jakiś niespodzianek, ale podkład od Gunziaka wyjaśnił wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Widzę Artku, że się rozbujałeś z warsztatami. Mam nadzieję, że zdążysz na Bytom i osobiście Ci pogratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 22 Lutego 2015 Autor Share Napisano 22 Lutego 2015 Dzięki za dobre słowa Panowie. Andrzeju gdyby nie to że ACE puszcze naprawdę ciekawe pojazdy nigdy bym nie popatrzył na ich wypusty z uwagi na jakość. Ale jakoś daję radę. Wojciechu zamiar jest że skończę wszystko na Bytom, a jak będzie zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Super Artur w dioramowym natarciu, o efekt końcowy możemy być spokojni. Mam nadzieję, że uda mi się zobaczyć na żywo. P.S. To drzewko to jakiś "gotowiec" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 25 Lutego 2015 Autor Share Napisano 25 Lutego 2015 Drzewo to brzoza genialny wyrób Roberta Benasiewicza tu link do sklepu http://drzewamodelarstwo.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 27 Lutego 2015 Autor Share Napisano 27 Lutego 2015 Zasadnicze malowanie kolosa wraz z kalkami. Model przygotowany pod Wash i inne zabiegi brudzące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 Bardzo ciekawy ten pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 ciekawy brzydal ,ciekawy. ale za zdjęcia w kartonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 27 Lutego 2015 Autor Share Napisano 27 Lutego 2015 To nie karton a ... profesjonalna komora lakiernicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 No fajnie Podłoże to pomalowany piasek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 27 Lutego 2015 Autor Share Napisano 27 Lutego 2015 Tak to piasek, tyle że bardzo drobny, taki nazbierany na plaży w Czarnogórze. Nałożony i utwardzony z takim medium dla plastyków, a po wyschnięciu nałożony pierwszy powiedzmy bazowy kolor pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 gumowy01 - dopiero w Bytomiu zobaczyłem jaki to "liliput". Ale dioramka pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 22 Marca 2015 Autor Share Napisano 22 Marca 2015 dzięki M.A.V. Tak model skończony na dniach galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Niezłe masz tempo. Dawaj galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 24 Marca 2015 Autor Share Napisano 24 Marca 2015 Zapraszam do galerii viewtopic.php?f=81&t=48356 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi