michal0281 Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Wszystko ekstra (ja bym tak nie potrafil) tylko mam pewne watpliwosci co do zaciekow na tych bocznych ekranach, troche mi wygladaja jak by grawitacja zmienila wektor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Zalezało mi na brudzie w dolnych partiach osłon i sciagalem go z góry na dól, może dlatego takie dziwny efekt wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Świetny model . Powaliło mnie szczególnie malowanie ogniw zapasowych i narzędzi. Możesz pokrótce opisać, jak osiągnąłeś taki efekt?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2015 No cóz jeśli chodzi o ogniwa: Pierw baza czyli tamiya xf 84 dark iron, następnie naniesiony pigment track rust rozcieńczony w benzynce i na koniec przetarłem troche na sucho pigmentem gun metal. W poprzedniej sesji widać ogniwa tylko z samym rozcieńczonym rdzawym pigmentem, ale ze mi to nie lezalo, to przetrlem jeszcze gun metalem Narzedzia to nic nadzwyczajnego: metalowe części - czarny mat przetarty gun metalem, trzonki - baza flat wood, nastepnie pigmnety o barwie brązu ( można tez użyc samych farb olejnych ) potem wash dark brown i na koniec przetarty lekko wilgotnym pędzelkiem moczonym w benzynce lakowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Fajnie, dziękuję za odpowiedź . Jakiego gunmetalu użyłeś?. Ja mam Pactry i nie bardzo mi on pasuje, zastanawiam się nad innym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Ja używam z ammo mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Oki, dzięki, zastanowię się nad nim, bo o taki odcień właśnie mi chodzi ( oczywiście zdaję sobie sprawę, że w realu może wyglądać nieco inaczej ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi