adamkijak Napisano 12 Listopada 2007 Autor Share Napisano 12 Listopada 2007 No byly byly, ale ten temat juz poruszylismy wczesniej. Tak wiec teraz przedstawie zdjecia skonczonego juz skutera, doszlo pare dodatkow, rurki, poprawilem wash tym razem brazem i dodalem bloto na "pedalach" jak skoncze zwiadowce to dodam mu bloto na podeszwach tak zeby to razem gralo. Poprosze o konstruktywna krytyke bo jak wczesniej mowilem to bawie sie dopiero w sklejanie od jakis 2 miesiecy (po 13 latach przerwy), a i wczesniej to raczej byla TOTALNA amatorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Wiecej otarc na krawedziach dal bym ja... Kurcze, jak Yoda gadam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 On tak nie seplenił "otarc" "dal bym" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Wiesz co, Gulus? Chyba ze względu na Ciebie i Twoje pojękiwania, zacznę normalnie używać polskich znaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 albo mi się zdaje albo na ostatnim zdjęciu jakieś problemy z malowaniem są widoczne.. granica między czarnym (ciemnym) na rufie a tym zielonym na kadłubie jakaś taka niepewna wyszła :] a te kratki na górze co po obu stronach za siedzeniem są to jak mniemam wloty powietrza gdzieś w okolice napędu.. może warto by się pokusić o jakieś wycięcie otworu i przysłonięcie go tą kratką? to raczej łatwy zabieg i nie powinno być problemu.. co do błota na pedałach to chwilowo ma ono dość kontrowersyjny odcień i wygląda jak by szturmowiec wdepnął w "wielkie kaka" jak mawiał Jar Jar :P ale niecierpliwie czekam na jeźdźca i wierzę, że będzie współgrał z całym pojazdem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Listopada 2007 Autor Share Napisano 13 Listopada 2007 Z tym malowaniem to tylko zdjecie tak wyglada bo wszystkie czesci byly osobno malowane, z tymi wlotami to jestem w trakcie badania tematu bo tam jeszcze oryginalnie na to koc przychodzi, no i w koncu to bloto da sie poprawic na bardziej ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Listopada 2007 Autor Share Napisano 15 Listopada 2007 (edytowane) Witam po przerwie i wklejam pare zdjec zwiadowcy po szpachlowaniu i malowaniu podkladem, jeszcze pare szpar mi wyszlo wiec bede dalej szpachlowal i szlifowal (rece sa jeszcze przed druga poprawka). Edytowane 16 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Kark mnie boli od przekrzywiania głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Paint - "obróć obrazek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Listopada 2007 Autor Share Napisano 16 Listopada 2007 Uwaga odnosnie naszej wczesniejszej dyskusji a propo kamuflazu zolnierzy imperium, znalazlem jednostke ktora wlasnie taki kamuflaz nosila. Nazywali sie Elite Corps Clone Trooper, i konkretnie brali udzial w bitwie o Kassyk gdzie wraz z Wookie bronili plazy przed atakiem droidow (STAR WARS III, Revenge of the Sith 47 minuta i 54 sekunda filmu). A oto zdjecie ktore mnie teraz kusi zeby taki kamo zrobic zamiast bialego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 i właśnie o to mi chodziło :P aczkolwiek ten jest dosyć zatrważająco pomalowany na filmie widać, że ich uniformy kiedyś były białe.. tylko się poocierały i powycierały o wszelkiego rodzaju błota, roślinki i futra wookiech :> wg. mnie na filmie wygląda to jak zielonkawe i brązowe zacieki na białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Listopada 2007 Autor Share Napisano 17 Listopada 2007 To tu jest lepszy link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Pewnie, że możesz tak pomalować. Dla mnie, osobiście, traci jednak cechy Imperialnego Postrachu. Staje się "jakimś tam facetem" na bikerze P.S. Jednak, gdybym miał do wykonania dwa takie zestawy, to na pewno jeden byłby w barwach ochronnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Muszę powiedzieć ,że całkiem przyzwoity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Listopada 2007 Autor Share Napisano 17 Listopada 2007 Od kiedy wyszukalem tego w barwach ochronnych to spac nie moge i nagle mi ten bialy jakos nie pasuje. Stad wiec moja prosba o pomoc co do ewentualnych technik wykonania takiego kamuflazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 jak masz aero to może coś w stylu "jelitkowego" kamo tak jak na nocnych myśliwcach 2 wojny ewentualnie coś na kształt zacieków od plam rdzy.. przez rozcieranie kropki farby szorstkim pędzlem we wszystkich kierunkach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Listopada 2007 Autor Share Napisano 17 Listopada 2007 Wiec zwiadowca juz prawie gotowy (zostaly rece), od razu powiem ze tak jak ze skutera jestem bardzo zadowolony, to z zolnierza NIE, chyba jakos wole malowac maszyny niz ludzi. Zrezygnowalem z kamo bo jest jak na razie na moje mozliwosci za trudny, w ogole to jeszcze ten lakier ktory kupilem zamiast byc matowy to sie swieci, wiec kontynuuje ta relacje tylko zeby skonczyc temat, jako ze ogolnie projekt spisuje na straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 nie spisuj projektu na straty bo nie jest źle.. poza tym zawsze można do kreta i od nowa.. szczerze mówiąc to lepiej ci wyszedł imperialny wojak niż jego pojazd :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Poza tym te biale pancerze byly wlasnie blyszczace, nie matowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 Hej W koncu projekt w 99,9% zakonczony, konczyny na miejscu, bloto poprawione zeby bylo prawdziwie to uzylem prawdziwego blota (jak wyschlo to pokruszylem jak najdrobniej i dodalem lakieru zeby ladnie posklejal jak wyschnie). Generalnie musialbym jeszcze dorobic koc ale to jak przyjdzie wena. O to pare zdjec w "plenerze" tak dla efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Fajny, w dżungli ma swój urok Jednak skoro brudziłeś, to więcej trzeba było dać śladów na przednich powierzchniach ludzika, czyli na klatce piersiowej i na masce. Wyglądają trochę za czysto w porównaniu do bocznych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Zgadzam się z Gulusem. Dołóż trochę zielonego (co miałoby pokazać uderzenia liści, mchów itp. - zielonych części roślin) na klacie, ewentualnie przednich częściach zbroi. Tylko nie przesadź. Czy dobrze rozumiem, że czerwonawe zacieki to błoto a nie rdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 Ok poprawilem to co mi podpowiedzieliscie najlepiej jak potrafie w tym momencie. Czerwonawe zacieki to oczywiscie bloto no bo przeciez oni mieli "plastikowy" pancerz z jakis laminatow (to zrobilem brazem van dycka). Nie chce juz wiecej brudu dodawac bo nastepnym krokiem to juz bedzie kamo. URL=www.fotosik.pl][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 No i oto chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 witam wszystkich po przerwie. Model juz w 100% skonczony wlasnie dodalem koc i paski od mocowania, jeszcze sie troche swieca ale jak przeschna to bedzie ok, jak nie to zmatowie je jakos. Jako ze projekt gotowy moge sie skupic na modelu konkursowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi