stakor1 Napisano 10 Marca 2015 Share Napisano 10 Marca 2015 Model wykonany z zestawu AH-1G Special Hobby z dodatkiem blaszek MPM i kalek Propagteam. Model przedstawia śmigłowiec AH-1G z 4th Cav, F troop z Hue-Phu Bai, Wietnam 1972. Wykonałem go z zestawu "Over the USA and Europe" aczkolwiek nie ma to większego znaczenia bo elementy, które potrzeba do wykonania akurat tego egzemplarza są w każdym zestawie (wirnik po prawej, dysza anty- strzała...). Model jest reweracyjny, świetnie się skłąda. Z uwag - należy pamiętać o dociążeniu przodu. Trochę niewygodne jest także mocowanie wirnika głównego - ja dorobiłem kilkumilimetrowy walec który dokleiłem od spodu do tarczy wirnika i tak wkładam to w dziurę od wirnika. Model malowałem farbami bilmodelmaker, aczkolwiek oliwkową nieco zmodyfikowałem dając jej nieco więcej odcienia brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Zestaw to rzeczywiście przyjemna po Mastercraftach/Matchboxach, skąd inąd już mocno wiekowych. Wyszedł Ci przyjemny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Fajny jest. Widać troskę o staranne wykonanie, ładne malowanie i spory wkład własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 11 Marca 2015 Autor Share Napisano 11 Marca 2015 Dzięki he he - do Mastercraftu zupełnie nie ma co porównywać ;P Ja rozpocząłem w celach porównawczycch jednocześnie Special Hobby i AZ Model. Ale tu SH też dość szybko wziął górę choćby z powodu dodatków typu anty-strzała bo od dawna się nosiłem z tym właśnie malowaniem. A że lubię AH-1G to trochę ich jeszcze zrobię - AZ będzie następny bo już wnętrze zrobione. Może mam gdzieś zdjęcia porównawcze wnętrza z blaszkami to wrzucę jak znajdę, może się komuś przyda. Tu akurat mój wkład nie był zbyt wielki, ale juz na półeczce czeka kolejny Special Hobby Over Vietnam z XM-35 i tego trochę porozkładam, tym bardziej, że SH jest tak miły, że dołożył gotową oddzielną klapkę do bocznego przedziału pod kabiną (a że juz 1 model zrobiłem i jej nie użyłem - mam już 2 wolne :> ). Może jakiś silnik jeszcze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Fajny model. Fajny detal otwartej kabinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 Tak jak w przypadku Apacha wykonanie bardzo dobre, bardzo podoba mi się oryginalne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Marca 2015 Share Napisano 13 Marca 2015 A ja mam jeden mankament :( nie bardzo mam się czego czepić Choć na żywo znacznie ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 13 Marca 2015 Autor Share Napisano 13 Marca 2015 Ano dziękuję Grzesiu - a nie jest za niebieski aby??? ;P PabloA - no właśnie to malowanie mnie kusiło od dawna, kalki zrobił dawno temu propagteam ale modelu dobrego nie było... A teraz te kalki można też dorwać z Mastercraftem (tylko są strasznie sztywne i grube). Dorabiam, jeszcze podstawkę jak na zdjęciu... połowa woreczków już zrobiona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi