Grzesko Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) Witam. Jako, że model wykonany był stosunkowo dawno, ale nie było sposobności wystawienia wcześniej galerii tego modelu. Tak dziś go przedstawiam. Dla wytłumaczenia bo zapewne padną takie pytania , jest to egzemplarz Mi-24 W , który uległ wypadkowi w Zakopanem 10 lipca 1997 r. Mój model przedstawia ten oto śmigłowiec wyremontowany po tym wypadku, który otrzymał Ogon z wersji D. Obecnie ten egzemplarz śmigłowca lata do dziś z tym samym numerem bocznym 731 ale juz w malowaniu Oliwkowym i po zmianie kolorystyki kokpitu. To by było tak pokrótce teraz zdjęcia. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ , , , , , , , , , , I trochę Szczegółów: -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Przy tym modelu szczególne podziękowania chcę złożyć PZL Adamski za wykonanie kalek i wkład retoryczny oraz Qalimar za wkład retoryczny . Warsztat : http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=34434 Pozdrawiam Grzegorz Edytowane 17 Marca 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Oglądałem cały warsztat z zafascynowaniem. Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Rewelacja, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Ten też fajny, rzeczywiście relacja z tego co pamiętam jakiś czas temu była. W Bytomiu byłem świadkiem - się nim sporo osób zachwycało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 W Bytomiu byłem świadkiem - się nim sporo osób zachwycało Potwierdzam, sam należałem do grona zachwycających się ...poprostu przepiękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ami Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Model jest super, z poziomu ktorego pewnie nigdy nie osiagne, rozumiem chec pokazania tych wszystkicj kosmicznych detali, ale jednak nie przemawiaja do mnie modele na sile pootwierane gdzie tylko sie da... :/ Mi-24 ma rasowa sylwetke, ktora tutaj kompletnie zginela... Piekny detal, piekny model, ale zginal gdzies w tym piekny helikopter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 18 Marca 2015 Autor Share Napisano 18 Marca 2015 Model jest super, z poziomu ktorego pewnie nigdy nie osiagne, rozumiem chec pokazania tych wszystkicj kosmicznych detali, ale jednak nie przemawiaja do mnie modele na sile pootwierane gdzie tylko sie da... :/ Mi-24 ma rasowa sylwetke, ktora tutaj kompletnie zginela... Piekny detal, piekny model, ale zginal gdzies w tym piekny helikopter. I takie zdanie jest też dla mnie cenne. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 model pierwsza klasa jedyne czego żal to brak figurek przy takiej "dioramce".... chociaż pewnie musiałaby to być jakaś samoróbka bo takowych chyba nie produkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipcon Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Bazując tylko na zdjęciach to jest w nim trochę nieścisłości. Jeśli przywieziesz go do Inowrocławia to go oblukam i porównamy z oryginałem. Sam model wykonany zacnie, jestem pod wrażeniem. Plusem dla Ciebie jest brak "upaćkania" w efekty eksploatacji czyli brak kupy "czernidła" od kolektora wydechowego przez kadłub, belkę ogonową i w skrajnych przypadkach śmigło ogonowe - takiego też widziałem. Ustrzegłeś się bardzo poważnego błędu przy podwieszaniu uzbrojenia, też plus dla Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 21 Marca 2015 Autor Share Napisano 21 Marca 2015 Bazując tylko na zdjęciach to jest w nim trochę nieścisłości. Jeśli przywieziesz go do Inowrocławia to go oblukam i porównamy z oryginałem. Sam model wykonany zacnie, jestem pod wrażeniem. Plusem dla Ciebie jest brak "upaćkania" w efekty eksploatacji czyli brak kupy "czernidła" od kolektora wydechowego przez kadłub, belkę ogonową i w skrajnych przypadkach śmigło ogonowe - takiego też widziałem. Ustrzegłeś się bardzo poważnego błędu przy podwieszaniu uzbrojenia, też plus dla Ciebie. Pozdrawiam Zapewne są niedociągnięcia i nie będe tu się w żaden sposób tego wypierał. Oczywiście robiony jest ze zdjęć ogólno dostępnych i są w nim uproszczenia co też potwierdzam. Co do brudzenia to nie chciałem go "uwalić" a pokazać go w sposób przyjemny dla oka. Sądzę, że się udało. Co do Inowrocławia to chcę z nim tam zawitać. Z perspektywy dzisiejszej zmienił bym klika rzeczy przy nim oraz poprawił co nieco, z tym że teraz rozbierać go i poprawiać nie ma sensu lepiej zbudować drugi od podstaw z maksymalnie usuniętymi błędami. Tak czy inaczej dziękuje za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi